Schaeffler România susține educația copiilor angajaților printr-un program de economii

INIȚIATIVĂ. Programul “Economii pentru Studiile Copilului” a debutat la Schaeffler România în iunie 2009.

Din 2009, copiii minori ai angajaților Schaeffler pot fi susținuți la studii prin programul de economii pus la dispoziție și prin oportunitățile educaționale oferite de companie.

Anual, Schaeffler România virează contribuția în conturile de economii private ale copiilor înscriși în programul “Economii pentru Studiile Copilului”, lansat în iunie 2009. Pe lângă faptul că oferă un fond de economii privat pentru studiile copiilor angajaților, programul oferă și șansa accesării unui nivel educațional mai bun și mai înalt calitativ. Scopul său este acela de a-i face pe părinți să acorde atenție sporită economiilor și de a-i încuraja să contribuie la dezvoltarea propriilor copii și la susținerea lor pe termen lung.

Un alt câștig este crearea unei culturi în ceea ce privește investițiile, economiile și utilizarea resurselor financiare cât mai eficient. Această inițiativă se adaugă portofoliului de programe educaționale, dezvoltat de companie de-a lungul timpului.

Cum funcționează programul

Programul este unul intern, așadar se adresează exclusiv angajaților din Schaeffler România, care au în grijă copii în vârstă de până la 20 de ani. După ce copiii sunt înregistraţi de părinte în bazele de date ale companiei, pe numele copilului este deschis un cont privat de economii, la care părintele este împuternicit. Acest lucru se aplică și în cazul în care ambii părinți sunt angajați Schaeffler – în acest caz, el primeşte contribuția în valoare dublă. Contribuția aferentă fiecărui copil este virată anual.

Credem că te-ar interesa și: Spune-mi ce ai făcut de COVID-19, ca să-ți spun ce fel de angajator ești

Contribuțiile oferite de companie constituie pentru mulți dintre angajați o oportunitate și o încurajare pentru a investi printr-un metodă concretă în educaţie, de a accesa sisteme de învățământ, de a susține copiii în timpul studiilor sau, pentru aceștia, de a avea parte de cele mai bune experiențe de învățare. Schaeffler a dezvoltat parteneriate cu mediul educațional din județul Brașov, tocmai pentru a putea susține tânăra generație. Indiferent de vârstă, copiii au mereu opțiunea de a accesa unul dintre programele dezvoltate de companie.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Printre proiectele derulate se numără cele dezvoltate alături de Universitatea Transilvania din Brașov (programe de masterat, program practică, intership), de Școala Profesională Germană Kronstadt, Campus Tehnic Brașov și alte școlii din oraș.

Ca un răspuns la inițiativa “Economii pentru Studiile Copilului”, mulți dintre angajați au ales ca, pe lângă suma virată anual de Schaeffler, să contribuie și ei și să adauge în contul privat sume personale, care să ajute la crearea unui fond de economii și mai solid. În cei 11 ani care au trecut de la lansarea programului, sute de copii și familii ale angajaților s-au bucurat de economiile primite din partea companiei și au reușit să atingă țelurile educaționale pe care și le-au stabilit. “Pentru noi, la Schaeffler, angajatul și familia acestuia sunt prioritatea nr. 1. Ne dorim să le fim în continuare alături părinților, dar și copiilor, prin menținerea acestui program, dincolo de provocările apărute în această perioadă”, spune Carmen Stroe, director Resurse Umane, Schaeffler România. 

Grupul Schaeffler este un furnizor integrat pentru sectoarele auto și industriale și lider pe plan mondial în acest domeniu. Portofoliul său include componente de înaltă precizie și sisteme pentru motor, transmisie și șasiu, și soluții pentru lagăre de rostogolire și de alunecare pentru o multitudine de aplicații industriale. Cu aproximativ 84.200 de angajați și 170 de unități de producție, centre de cercetare și dezvoltare societăți de desfacere a produselor, în peste 50 de țări, este una dintre cele mai mari întreprinderi de familie din lume.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share