Școala informală de IT se extinde în Republica Moldova

Din 1 noiembrie, platforma de educație non-formală și reconversie profesională din România, lider în domeniul educației alternative, se extinde în Republica Moldova și oferă șanse reale pentru un nou început celor care doresc să se reinventeze profesional, să evolueze personal sau să avanseze ierarhic, pentru a ajunge la un nou nivel în cariera IT.

Cu peste 5.000 de absolvenți în cei șapte ani de la lansare și un grad de angajabilitate de 80 la sută, la nivel național, oferta educațională a Școlii informale de IT cuprinde peste 20 de cursuri organizate în mediul virtual, actualizate constant după realitățile de pe piața muncii. Structurate pe trei niveluri (inițiere/ pregătire/ specializare în IT), durata cursurilor variază de la o săptămână până la cinci luni.

“Ne dorim să susținem eforturile de dezvoltare ale industriei IT din Republica Moldova, pentru a genera forță de muncă foarte bine pregătită. Ne-am propus să oferim oamenilor acces la o industrie puternică, globalizată, la locuri de muncă bine plătite, și oportunitatea de a accesa un sistem de educație alternativ, lipsit de formalități inutile, ce are ca scop educația continuă a adulților. Vom porni cu trei tipuri de cursuri din categoriile inițiere și pregătire, și vom dezvolta noi direcții, pe măsura cererii pieței”, declară Mihai Talpoș, co-fondator Școala informală de IT.

Credem că te-ar interesa și: Spune-mi ce ai făcut de COVID-19, ca să-ți spun ce fel de angajator ești

“Mai mult decât simple cursuri, Școala informală de IT oferă programe de training, mentorat și coaching în carieră. Începătorii, care vor să învețe totul de la zero, și persoanele cu o direcție clară de carieră au șansa de a învăța cele mai căutate și moderne tehnologii. Aducem împreună profesioniști din IT cu experiență în plan internațional și național, pentru a crea o comunitate de mentori, care transmit know-how-ul lor, prin metode inovatoare de predare”, spune Dumitru Alexeev, site managerul Școlii informale de IT în Chișinău.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Cei interesați pot afla mai multe despre oferta de cursuri a Școlii informale de IT de pe website-ul scoalainformala.ro și în timpul evenimentului de lansare, transmis live azi, de la ora 18, pe pagina de Facebook a școlii.

În această perioadă, cursurile se desfășoară exclusiv în spațiul virtual, dar își păstrează gradul ridicat de interactivitate. Înscrierile la Școala informală de IT se fac exclusiv online.

DESPRE ȘCOALA INFORMALĂ DE IT

Înființată în 2013, este lider la nivel național în sectorul educației non-formale și a reconversiei profesionale în domeniul IT. Peste 5.000 de pasionați de tehnologie au absolvit cursurile de IT din oferta școlii, în cele mai mari șapte hub-uri IT din țară (București, Cluj-Napoca, Iași, Timișoara, Brașov, Sibiu și Craiova). Comunitatea activă, de peste 170 de mentori practicieni în mari companii IT, oferă mentorat și coaching în carieră cursanților care își doresc șansa unui nou început. Școala informală de IT este partener a peste 120 de companii de top din industria IT & Software.

Articolul anterior

Start-up Nation: Beneficiarii pot înstrăina cel mult 49 la sută din părţile sociale ale societăţii

Articolul următor

Medicul Ștefan Ditu duce florăria la rang de artă, într-un atelier cochet din Floreasca

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share