Scurtmetrajul “Miss Sueño”, de Radu Potcoavă, eligibil pentru o nominalizare la Oscar

Foto: TNT România

Scurtmetrajul “Miss Sueño”, de Radu Potcoavă, a câștigat, sâmbătă, marele premiu al Festivalului Internațional de Film Huesca (Spania), și este eligibil pentru o nominalizare la Oscar.

Scurtmetrajul finalizat în 2017 a avut premiera românească în competiția de scurtmetraje a programului Zilele Filmului Românesc, din cadrul TIFF și a mai fost selectat, anul acesta, la Trieste Film Festival, unde a avut premiera mondială, și la Kino Pavasaris – Vilnius International Film Festival. La a 46-a ediție a Festivalului de la Huesca, “Miss Sueño” a fost selectat în competiția internațională alături de scurtmetraje din Franța, Canada, Polonia, Italia și Rusia.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Scenarist și regizor, Radu Potcoavă a urmat studii de film la Bucureşti şi Amsterdam. A debutat ca regizor şi scenarist cu scurtmetrajul “Aceeaşi gară pentru doi” (2002). În 2006, a debutat în lungmetraj cu “Happy End”, cu George Alexandru și Mircea Diaconu. A urmat comedia “Cuscrii” (2014), iar doi ani mai târziu, “Vara s-a sfârşit”, care a avut premiera la Montréal. “Mă cheamă Costin” (2016) a primit o menţiune specială la TIFF, a fost desemnat cel mai bun scurtmetraj românesc la Dracula Film Festival, la Braşov, și a fost selectat în competiţia dedicată genului la Festivalul de Film de la Sarajevo.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share