Aproape 700 de angajaţi vor rămâne fără locuri de muncă, după ce fabrica de pantofi Rieker, din oraşul Lugoj, judeţul Timiş, se va închide în această primăvară, potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM).

Şeful ITM Timiş, Pavel Kasai, susține că fabrica Rieker se va închide în perioada următoare. În urmă cu câteva zile, reprezentanţii companiei au notificat instituţia că vor disponibiliza toţi angajaţii, respectiv aproape 700 de persoane, informează Mediafax.

“Am primit, zilele acestea, o notificare cu privire la o disponibilizare totală a unui număr de 663 de angajaţi. Fabrica ar urma să se închidă în perioada următoare. Nu ştim care sunt motivele”, a afirmat Pavel Kasai.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Fabrica din Lugoj a fost deschisă de Rieker în 1998 și produce încălţăminte pentru piaţa vest-europeană. Articolele sale – încălțăminte și accesorii – pot fi găsite în peste 9.000 de magazine. Brandul Rieker există din 1874. Sediul central al companiei este în Elveția. În acest moment, Rieker are aproape 20.000 de angajați în unitățile sale de producție, în special în Maroc, România, Slovacia, Tunisia și Vietnam.

Acesta este doar cel mai recent anunț al unei companii importante, care părăsește România. Nestlé, Pfeifer & Langen, Gothaer, Delphi, Dräxlmaier, Wielpütz, TAP Air Portugal, ISS, Constantia Flexible, Airbus, Alison Hayes sunt câteva dintre numele grele care au renunțat la afacerile din România, le-au redus sau și-au anulat planurile de a investi aici.

Abonează-te la newsletter

Cele mai proaspete știri de pe AngajatorulMeu.ro, direct pe adresa ta de mail.

S-ar putea să-ți placă

Adio, România: nume “grele” pun lacătul pe fabricile de aici și pleacă în locuri mai “prietenoase”

Anunțul grupului Nestlé – care va renunța, până în mai, la unitatea…

O companie germană pleacă din România, după ce angajații au furat matriţe Lamborghini de 200.000 de euro

O fabrică de componente auto, deschisă în 2016, în România, de o…

Petiție pentru ca patronii de farmacii să fie doar farmaciști: peste 2.000 de semnături, în două zile

Mai mult de 2.000 de persoane au semnat o petiție online, lansată…

Managerii companiilor de IT&C, mai exigenți decât ceilalți chiriași de birouri

În prima jumătate din 2017, chiriașii de spații de birouri au căutat…