Sergiu Oprescu, preşedintele executiv al Alpha Bank România, primul bancher român care conduce un holding bancar extern

Preşedintele executiv al Alpha Bank România a fost numit preşedinte al holdingului ce administrează reţeaua internaţională de bănci a Grupului Alpha Bank din Grecia.

În acest holding sunt incluse Alpha Bank România, Alpha Bank Cipru şi Alpha Bank Albania. Holdingul este deţinut 100 la sută de Grupul Alpha Bank Grecia. Potrivit reprezentanților băncii, acest transfer consolidează şi mai mult structura de guvernanţă corporativă existentă pentru companiile internaţionale ale Grupului, care rămân sub supravegherea lui Sergiu Oprescu, în calitate de preşedinte al noului holding şi director general al reţelei internaţionale a Grupului Alpha Bank.

Transferul realizat la nivelul companiilor Alpha Bank a fost finalizat cu succes şi se anticipează că acest proiect, iniţiat în urmă cu circa doi ani, va avea o contribuţie substanţială la creşterea valorii grupului şi astfel la creşterea valorii pentru acţionarii băncii, menţionează Alpha Bank.

Sergiu Oprescu a început să lucreze pentru Alpha Bank Grecia la începutul anilor ’90, mai întâi la societatea de Investement Banking şi brokeraj şi apoi la bancă. A devenit CEO al Alpha Bank România în 2007 și este și preşedinte al Consiliului de Administraţie al Asociaţiei Române a Băncilor. Este absolvent al Facultăţii de Aeronautică de la Universitatea Politehnica din Bucureşti, are studii postuniversitare în domeniul bancar la Universitatea din Colorado, SUA, şi a urmat mai multe programe executive la Harvard Business School, Stanford şi London Business School.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Articolul anterior

Cum și-a transformat o antreprenoare româncă de origine libaneză pasiunea pentru animale dintr-un hobby într-un business de succes

Articolul următor

BestJobs: Companiile au continuat să angajeze în 2020, în ciuda pandemiei. Digitalizarea procesului de recrutare, principala tendință în 2021

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share
Close