Sibiu: Sistemul de suspensii electronice pentru Maserati Levante, “semnat” de inginerii de la Continental

Două rezervoare cu volum individual de 3.5 litri, două suspensii pneumatice pentru axul spate, două suspensii pneumatice cu amortizor integrat pentru axul față, patru senzori de înălțime, unitatea electronică de control și unitatea de aprovizionare cu aer, care conține un compresor și un bloc de valve. Pe scurt: sistemul electronic de suspensii pneumatice al modelului Maserati Levante, primul proiect de dezvoltare pentru suspensii pneumatice comandate electronic, dezvoltat în totalitate în Sibiu.

La finalul a doi ani de muncă, vehiculul de test a fost prezent în Sibiu pentru ajustarea parametrilor, înainte de intrarea în producția de serie. Activitățile efectuate în Sibiu au fost testatarea completă a funcțiilor de interfață dintre șofer și sistemul de suspensii, care implică testarea comportamentului ecranului de bord, a butoanelor specifice controlului șasiului și a ecranului digital, dispus în centrul consolei de bord. În plus, au fost efectuate teste legate de funcționalitatea de detecție a greutății mașinii, funcționalitate dependentă de presiunile din suspensiile pneumatice și de valorile citite de la senzorii de înălțime, plasați lângă fiecare roată.

„Prezența, pentru prima dată, a unui vehicul de test pentru sistemul de suspensii, în locația Sibiu, indică o creștere a responsabilităților colegilor din departamentul VED ESS, dar și încrederea acordată de clienți. Această sesiune de test a fost o șansă pentru colegii implicați în proiect să vadă produsul final și să testeze performanța sistemului pentru care au lucrat cu pasiune și implicare. Fiecare disciplină menționată a fost susținută de colegii din fiecare echipă corespondentă, din cele două departamente. Implicarea, pasiunea și angajamentul lor au dus la succesul acestui proiect”, arată conducerea companiei. În „rolurile principale” ale echipelor care au dus la bun sfârșit acest proiect s-au aflat Ciprian Dragoi, Adrian Henzel, Laura Mirică, Mihai Duca, Ionuț Cotora, Csaba Tanaszi și Ramon Vusmuc, Marilena Coman, Marius Bodea, Cristian Anghel, Cristian Leca și Bogdan Necula.

Articolul anterior

VIDEO. Care au fost cele cinci cărți preferate ale lui Bill Gates, în 2016

Articolul următor

Flanco are un nou director de marketing

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share