Compania scindată din conglomeratul german industrial Siemens a anunţat că, până în 2025, va renunţa la 7.800 de angajaţi, sau 8,5 la sută din forţa sa de muncă, pentru a-şi spori marja de profit şi competitivitatea.
„Piaţa energiei este într-o schimbare semnificativă, ceea ce ne oferă oportunităţi dar, în acelaşi timp, ne provoacă dificultăţi majore. Vom lua aceste măsuri în cel mai responsabil mod din punct de vedere social”, afirmă directorul general Christian Bruch. În trimestrul IV din 2020, reducerile de costuri au ajutat Siemens Energy să redevină profitabilă. Compania a înregistrat un profit net de 99 de milioane de euro, după ce în precedentul an raportase pierderi de 195 de milioane, notează Agerpres.
Cele mai multe reduceri de locuri de muncă vor fi implementate până în 2023, ceea ce va duce la costuri de restructurare de milioane de euro în anii fiscali 2020-2023. Prin reducerea costurilor, Siemens Energy speră să-şi atingă obiectivele financiare în 2023, ce prevăd o marjă de profit operaţional între 6,5 şi 8,5 la sută.
Siemens şi-a separat activităţile din energie, pentru a se concentra pe operaţiunile sale de bază. Siemens Energy, care produce turbine cu gaz şi sisteme de transmisie, are circa 90.000 de angajaţi, deţine 67 la sută din Siemens Gamesa, al doilea producător global de turbine eoliene, şi concurează cu General Electric (SUA) şi Mitsubishi Heavy Industries (Japonia).
Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele
Compania Siemens, prezentă de 114 ani în România, operează aici patru fabrici şi şase centre de cercetare-dezvoltare şi hub-uri regionale, și are peste 2.200 de angajaţi. Siemens Energy România funcționează din martie 2020.