Simona Halep a împlinit 7 ani consecutivi în Top 10 mondial

Săptămâna aceasta, Simona Halep, numărul doi mondial, a împlinit şapte ani consecutivi de când se află în top 10 al clasamentului WTA, fapt ce o pune între cele mai mari nume ale acestui sport, scrie site-ul circuitului profesionist feminin.

Fost lider mondial şi dublă campioană de Mare Şlem, 2018 la Roland Garros şi 2019 la Wimbledon, a ajuns zilele acestea la 346 de săptămâni consecutive în top 10 WTA. Este a opta cea mai lungă serie din istoria WTA, depăşită doar de Martina Navratilova, Chris Evert, Stefanie Graf, Gabriela Sabatini, Pam Shriver, Arantxa Sanchez-Vicario şi Hana Mandlikova. În urma Simonei, în primele zece cele mai lungi serii de săptămâni consecutive în top 10 WTA se mai află Karolina Pliskova (209) şi Elina Svitolina (173).

Simona Halep a intrat în Top 10 mondial pe 27 ianuarie 2014, după parcursul său la Australian Open, turneu la care s-a oprit în sferturile de finală. În fiecare dintre ultimele sale şapte sezoane, a ajuns pe locul 1 sau 2 în lume și a încheiat în top 5 mondial. Seria sa de şapte ani în top 5 WTA este cea mai lungă după cele 11 sezoane consecutive ale germancei Stefanie Graf, între 1986 și 1996. De la intrarea sa în top 10 WTA, Simona a câştigat 16 titluri și a ajuns la 30 de finale WTA jucate în carieră – cele mai multe pentru o jucătoare în circuitul feminin. A deţinut primul loc mondial timp de 64 de săptămâni.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Articolul anterior

Grupul Altex devine "verde": investiții de peste un milion de euro pentru energie regenerabilă, în 2021

Articolul următor

Wipro va fi principalul chiriaș al Globalworth Square, cea mai tehnologizată clădire din portofoliul Globalworth

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share