Sindicate: 4.000 de angajaţi din învăţământ riscă să rămână fără locuri de muncă

Federaţia Sindicatelor din Educaţie (FES) “Spiru Haret” solicită premierului Viorica Dăncilă să blocheze aplicarea Ordinului ministrului Educaţiei Naţionale nr. 4884/2018, care ar conduce la concedierea a peste 4.000 de angajaţi din învăţământ. În caz contrar, sindicaliștii amenință că vor acţiona în judecată MEN.

“De ieri, în baza OMEN nr. 4884/2018, inspectoratele şcolare au trecut la tăierea a peste 4.000 de posturi, majoritatea fiind deja ocupate odată cu începerea anului şcolar. Este vorba atât de personal didactic de predare, cât şi de personal didactic auxiliar şi nedidactic”, precizează reprezentanții FES “Spiru Haret”.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Sindicaliștii consideră grav faptul că Ministerul Educaţiei nu a consultat federaţiile sindicale cu privire la proiectul de ordin, în condiţiile în care legislaţia în vigoare obligă instituţia să pună în discuţia partenerilor de dialog un astfel de act administrativ cu caracter normativ. “În cazul în care doamna prim-ministru nu va lua măsuri pentru blocarea aplicării ordinului, Federaţia <Spiru Haret> va acţiona în judecată MEN pentru anularea acestuia. De asemenea, FSE va asigura asistenţă juridică tuturor colegilor care ar urma să fie disponibilizaţi”, declară Marius Nistor, preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Educaţie “Spiru Haret”, citat de Mediafax.

Articolul anterior

Sibiu: CiS automotive se extinde după ce a primit o comandă de 40 de milioane de euro, de la un producător auto din clasa superioară

Articolul următor

CNAS: Până la sfârşitul săptămânii, medicii din centrele de permanenţă vor primi banii pentru gărzi

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share