CNAS: Până la sfârşitul săptămânii, medicii din centrele de permanenţă vor primi banii pentru gărzi

Casa Naţională de Asigurări în Sănătate (CNAS) anunţă că, până la sfârşitul săptămânii, medicii din centrele de permanenţă vor primi banii din pentru gărzile făcute în ultimele patru luni.

“Centrele de permanenţă sunt în contract cu casele judeţene, iar sursa de finanţare este bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Sănătăţii către bugetul CNAS. A venit rectificarea bugetară şi CNAS a primit 65.000 lei, sumă care a fost distribuită pentru a acoperi diferenţa din iunie, iulie, august, septembrie şi jumătate din luna în curs. Sumele aferente celor patru luni au fost repartizate către casele judeţene care, la rândul lor, până la sfârşitul acestei săptămâni vor ajunge la furnizori”, a declarat, pentru Mediafax, Daniel Osmanovici, purtătorul de cuvânt al Casei Naţionale de Asigurări în Sănătate (CNAS).

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Potrivit acestuia, bugetul iniţial aprobat a asigurat finanţarea centrelor de permanenţă pe o perioadă de patru luni. “CNAS a demarat o serie de demersuri pentru a suplimenta fondurile destinate finanţării centrelor de permanenţă. Pentru a se evita blocajul, până în rectificarea bugetară, a fost aprobată din fondul de rezervă al Guvernului suma care a acoperit nevoile pe luna iunie (60 la sută din necesar)”.

În ultimele patru luni, medicii din centrele de permanenţă nu au primit banii de la Casele Judeţene de Asigurări în Sănătate pentru gărzile făcute, anunţă Societatea Naţională de Medicina Familiei.

Articolul anterior

Sindicate: 4.000 de angajaţi din învăţământ riscă să rămână fără locuri de muncă

Articolul următor

Ministerul Sănătăţii: Sesiune de examen pentru obţinerea atestatelor de studii complementare pentru farmaciști

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share