Société Générale EBS și Academy + Plus își unesc forțele, pentru a descoperi viitorii specialiști IT

Parte din grupul Société Générale, Société Générale European Business Services (SG EBS) anunță un parteneriat cu Academy + Plus, școala gratuită de programare, deschisă din acest an și în București.

Cu peste 1.000 de angajați în România, centrul oferă servicii profesionale în domenii precum Finanțe, Resurse Umane, Know Your Customers (KYC) și IT, pentru întreg Grupul Société Générale. 30 la sută dintre aceste servicii sunt reprezentate de divizia de IT, iar planul de dezvoltare al companiei vizează majorarea ponderii serviciilor IT, în viitorul apropiat.

Din acest an, divizia IT a SG EBS a devenit Platinum Partner Academy + Plus. Școala de programare IT a fost lansată în 2014, în Cluj-Napoca, prin parteneriatul cu prestigioasa École 42, iar anul acesta a ajuns și în București. Fondată de omul de afaceri francez Xavier Niel, École 42 este unul dintre cele mai îndrăznețe programe de educație profesională din lume.

Deși pentru admitere candidaților nu li se cer diplome, ei trebuie să treacă printr-un proces de selecție riguros, menit să identifice persoane cu potențial și cu motivația necesară să învețe programare. Prin faptul că este gratuită, școala oferă șanse egale elevilor de liceu, studenților și profesioniștilor. Spre deosebire de alte programe educaționale, Academy + Plus creează un mediu în care educația se bazează pe provocări practice și incurajează învățarea prin proiecte individuale și de grup, dezvoltarea abilităților de analiză, dar și crearea unei comunități IT puternice.

În calitate de Platinum Partner al Academy + Plus, rolul centrului de servicii IT este sprijinirea elevilor pentru a învăța limbaje de programare aflate la mare căutare în rândul firmelor din domeniul IT. Modul în care echipa IT va atinge acest obiectiv include mentorat și îndrumare pentru un lot de elevi care vor intra, în cele din urmă, în industria IT. “Suntem conștienți de faptul că singura modalitate de a evolua individual, dar și în industria în care activăm, este investiția în oameni. Parteneriatul cu Academy + Plus reprezintă un pas suplimentar spre atingerea acestui obiectiv. Prin susținerea oamenilor care provin din medii diferite, vom putea crea diversitate în echipele noastre. Suntem încrezători că împreună cu mentorii noștri vom putea crea contextul necesar pentru a stimula pasiunea studenților pentru IT și pentru a crea noi locuri de muncă în centrul nostru de servicii. Faptul că angajații noștri sunt interesați să îndrume oamenii la începutul studiilor spre o carieră în domeniul IT este un semn de maturitate a echipei, iar eu mă bucur întotdeauna de astfel de inițiative”, declară Olivier Hecq (foto), Head of Centrul de Servicii IT din Société Générale  European Business Services.

Academy + Plus a ajuns la finalul procesului de selecție din București, unde a avut peste 4.500 de candidați pentru 120 de locuri. “Până acum, candidații din București au obținut cele mai bune rezultate la examenele de admitere din toată rețeaua noastră de școli, ceea ce ne demonstrează încă o dată cât de mult potențial are țara noastră în domeniul IT.  O școală de programare, gratuită și finanțată de companii, este un model nou în România. SG EBS s-a dovedit a fi un partener important prin susținerea fermă a eforturile noastre. Sprijinul lor a contribuit decisiv la decizia noastră de deschidere a Academy + Plus în București și, împreună cu candidații noștri și viitorii studenți, suntem recunoscători că au avut încredere în noi”, afirmă Daniela Buscan, director program Academy + Plus București.

DESPRE SOCIÉTÉ GÉNÉRALE  EUROPEAN BUSINESS SERVICES

A fost fondată în 2011, ca centru de servicii pentru grupul Société Générale. Oferă servicii profesionale în diverse domenii, pentru entitățile Grupului din toată lumea: finanțe-contabilitate, resurse umane, IT și Corporate Operations.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share