Șofer, contabil și economist, cele mai căutate joburi în 2019, în România

Anul trecut, cele mai căutate locuri de muncă au fost cele de şoferi, contabili şi economişti, potrivit unei analize realizate de platforma de recrutare eJobs.ro.

Aproape patru milioane de căutări au fost înregistrate pentru joburile de şofer, în 2019, în timp ce contabilii şi economiştii au adunat aproape trei milioane de căutări cumulat. Pe locul al patrulea se află locul de muncă de inginer, cu peste 1,2 milioane de căutări.

Potrivit directorului eJobs România, Bogdan Badea, au crescut mult şi căutările de locuri de muncă part-time. “Una dintre surprizele anului trecut a fost să observăm cât teren au putut să câştige joburile part time. Fie că vorbim de tineri studenţi, care vor un program de patru sau șase ore pe zi, care să le permită să-şi continue studiile, sau de specialişti care vor să îmbine un job stabil cu activităţi de freelancing, 2019 a venit cu o creştere a interesului pentru aceste locuri de muncă – am avut 1,6 milioane de căutări pentru joburile part time”.

Credem că te-ar interesa și: Scrisoare deschisă recrutorilor

Postul de asistent manager a înregistrat peste un milion de căutări, cel de manager a înregistrat peste 950.000, iar cel de asistent medical a înregistrat peste 750.000 de căutări. La un nivel apropiat s-au aflat joburile destinate specialiştilor în resurse umane (circa 750.000 căutări) şi cele de operatori de centre de apel telefonic (aproape 700.000).

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Pe de altă parte, a scăzut numărul de căutări pentru locurile de muncă ce solicită cunoaşterea limbii engleze. “Un alt aspect interesant a fost legat şi de limbile străine incluse în căutările candidaţilor. Contrar aşteptărilor, joburile ce presupuneau cunoaştere limbii engleze s-au aflat pe ultimul loc și au fost devansate de cele pentru vorbitorii de germană (peste 300.000 de căutări), italiană (195.000), spaniolă (159.000) şi franceză (152.000)”, spune Bogdan Badea.

De cealaltă parte a clasamentului, locurile de muncă cu cele mai puţine căutări, în 2019, au fost cele de arhitect, consilier juridic şi secretară.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share