Softelligence: Extindere la nivel global și număr dublu de angajați, până în 2020

Partener strategic pentru industria bancară și de asigurări, în procesul de transformare digitală și inovație, Softelligence are în plan să continue în 2019 dezvoltarea accelerată a operațiunilor la nivel internațional, după ce, în ultimii doi ani, a inaugurat reprezentanțe în Toronto și Londra.

Pentru creșterea operațiunilor la nivel global, compania va avea nevoie de o echipă cu cel puțin 50 la sută mai mare decât în 2018. “În următorii doi ani, ne propunem să aducem alături de noi încă 100-150 de colegi noi, care să ne susțină creșterea accelerată”, declară Adrian Blidăruș, CEO al companiei.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Pentru pregătirea viitorilor angajați, compania a lansat Softelligence Academy, un program  educațional ce își propune să formeze specialiști pentru industriile bancară și de asigurări, care să susțină inovația de tip  fintech și insurtech a clienților companiei. Programul include workshop-uri și sesiuni care nu doar pregătesc noii angajați, ci îi țin la curent și pe actualii membri ai echipei cu noi tehnologii precum machine learning, artificial intelligence, analiza predictivă sau vizualizare de date și dezvoltare de depozite de date. Academia Softelligence va organiza o nouă ediție la începutul anului viitor.

Înființată în 2006, de Adrian și Teodor Blidăruș, Softelligence s-a separat recent de  compania-soră, FintechOS, astfel încât ambele entități să se poată concentra pe operațiunile principale ce le-au adus succesul. Softelligence se concentrează pe furnizarea de servicii complementare de accelerare a dezvoltării digitale a companiilor din zona financiar-bancară și asigurări. Experiența în domeniul financiar-bancar, acumulată de Softelligence în ultimii ani, constituie un avantaj competitiv important pentru dezvoltarea pe termen mediu și lung, dar și un beneficiu imediat, care îi permite să reacționeze prompt la dinamica industriei. “Direcțiile noastre strategice, pentru următorii ani, vizează dezvoltarea de soluții și servicii de transformare digitală și analiză de date. În același timp, menținem activitatea tradițională de dezvoltare software și continuăm să ne concentrăm pe domeniul Data & Analytics. Rămânem și un partener esențial pentru implementarea de proiecte FintechOS”, explică Adrian Blidăruș.

După finalizarea separării de FintechOS, echipa Softelligence s-a dezvoltat atât pe partea operațională, cât și tehnică, și are acum aproape 200 de specialiști. Dacă ritmul de creștere se va păstra, compania va avea, în 2020, circa 400 de angajați. Compania continuă să furnizeze servicii de accelerare digitală pentru clienții din România, Europa Centrală și de Est, Marea Britanie și Canada, în special din industria de asigurări și cea bancară, atât prin dezvoltarea operațiunilor din Canada și Marea Britanie, cât și prin identificarea altor piețe cu potențial de extindere.

Centrele de unde se vor livra serviciile vor rămâne în București și Craiova. Compania ia în calcul însă și identificarea și deschiderea de noi centre de dezvoltare în alte orașe din România. Grupul Softelligence estimează că va finaliza anul 2018 cu o cifră de afaceri consolidată de peste opt milioane de euro, iar pentru anul viitor, țintește o creștere de peste 50 la sută.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share