Steven van Groningen părăsește Raiffeisen Bank România, după 20 de ani. Zdeněk Románek, noul CEO

Grupul RBI a desemnat noul CEO al Raiffeisen Bank România, în urma unui proces de selecție internațional: Zdeněk Románek îi va lua locul lui Steven van Groningen (foto), se va alătura echipei Raiffeisen Bank din 1 februarie 2022 și va prelua mandatul după aprobarea BNR. 

Zdeněk Románek este un bancher cu o experiență de peste 20 de ani în servicii financiare (banking, asigurări, investiții) și consultanță de management, cu o expunere internațională largă, în Europa Centrală și de Est și în Europa de Vest, SUA sau Asia (Singapore și Hong Kong). În ultimii șase ani, a fost membru al Comitetului Director și vicepreședinte retail la Slovenská sporiteľňa. A coordonat transformarea digitală a băncii, iar la nivelul grupului Erste a participat la strategia și transformarea digitală și a condus activitatea de bancassurance.

Steven van Groningen, care își încheie mandatul de 20 de ani de președinte și CEO, va asigura conducerea băncii în perioada de tranziție. S-a alăturat echipei Raiffeisen în 2001, după ce grupul austriac Raiffeisen a preluat Banca Agricolă, o bancă de stat aflată în proces de restructurare.

Zdeněk Románek, noul CEO al Raiffeisen Bank România.

A condus procesul de integrare cu subsidiara locală a grupului și de transformare a noii bănci, dintr-una cu pierderi într-una profitabilă. Din 2004, Raiffeisen Bank a fost an de an o bancă profitabilă, inclusiv în timpul crizei financiare din 2008-2009.

Echipa de management condusă de Steven van Groningen a plasat Raiffeisen Bank în topul băncilor de pe piața locală, în principal prin creștere organică. În 2013, banca a preluat și integrat portofoliul de retail al subsidiarei locale a Citibank. Steven van Groningen a avut un rol important și în dezvoltarea organizațiilor locale ale industriei financiar-bancare, a organizațiilor mediului de afaceri și a unor organizații cu rol social și cultural.

Articolul anterior

Răspuns la cererea de soluții de muncă hibride: IWG deschide primul spațiu de coworking din Transilvania

Articolul următor

Cererea de specialiști în contabilitate și salarizare s-a dublat în 2021. Accace România va recruta cel puțin 30 în 2022

Articole din aceeași categorie
Total
2
Share