Studioul românesc de gaming Amber are un nou CFO: un executiv Fortune 500, fost manager la Disney, Amazon și Electronic Arts

Amber Studio, cel mai mare studio independent de dezvoltare jocuri video din România, își consolidează echipa de management prin numirea lui Roie Chizik în funcția de director financiar (CFO) la nivel de grup.

Roie Chizik este un executiv cu peste 20 de ani de experiență, inclusiv în companii Fortune 500. Are o experiență vastă în strategie globală, planificare și analiză financiară și operațiuni. Înainte de a se alătura Amber Studio, a fost CFO la Brightwheel, un startup SaaS EdTech unde a coordonat toate aspectele financiare, de contabilitate, analiză, SysOps, juridice și de real estate.

A deținut roluri de conducere în companii Fortune 500, ca Disney, Amazon și Electronic Arts, dar și în startup-uri de top susținute de fonduri VC. Are experiență în dezvoltarea afacerilor și susținerea creșterii lor globale, prin furnizarea de perspective financiare și construirea și coordonarea de echipe de înaltă performanță.

“Amber Studio este o companie cu potențial uriaș de creștere, cu oameni pasionați, într-o industrie de gaming extrem de dinamică. M-am alăturat echipei Amber pentru că îmi plac provocările și oportunitatea de a lucra cu oameni inteligenți și motivați”, declară recent numitul CFO al Amber.

În noul său rol la Amber, Roie Chizik va fi responsabil de coordonarea tuturor aspectelor legate de funcțiile financiare și contabile ale Amber, inclusiv de implementarea Standardelor Internaționale de Raportare Financiară (IFRS) și de furnizarea de perspective strategice pentru a sprijini creșterea semnificativă și expansiunea globală a Amber. Va conduce și strategia financiară a Amber și va fi implicat în atragerea de capital și activitatea de M&A a grupului.

Va lucra în biroul Amber din San Francisco Bay Area, California, și va supraveghea echipa globală din departamentul financiar și de contabilitate al Amber, care este răspândită pe două continente, și este de așteptat să crească în lunile următoare, pe măsură ce Amber își accelerează planurile pentru piața de capital. În rolul său, Roie Chizik îi va raporta direct lui Jaime Giné, CEO, și va colabora îndeaproape cu board-ul Amber, condus de Mihai Pohonțu, președinte Executiv.

În primele șase luni ale anului 2021, Amber Studio a înregistrat o cifră de afaceri-record, de 50 de milioane de lei, în creștere cu 45 la sută față de aceeași perioadă a anului trecut. Pentru tot anul 2021, estimează o cifră de afaceri de 130 de milioane de lei, în creștere cu 51 la sută față de 2020. Echipa Amber Studio are peste 800 de angajați care lucrează în birourile din București, Botoșani, San Francisco, Los Angeles, Montreal și Guadalajara.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share