Târgul de Cariere pregătește cel mai complex sezon de evenimente de recrutare din România și Republica Moldova

Cel mai mare organizator de evenimente de recrutare din România și Republica Moldova începe un nou sezon de evenimente destinate celor ce își caută un loc de muncă și companiilor dornice să angajeze.

În perioada octombrie-noiembrie vor avea loc opt evenimente de recrutare, în șapte orașe din România și Republica Moldova: Cluj-Napoca, Iași, Chișinău, Sibiu, Brașov, Târgu Mureș și Oradea. La fiecare eveniment organizat de Târgul de Cariere participă între 1.200 și 8.000 de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, în special tineri cu vârsta cuprinsă între 20 și 35 ani. Sezonul toamnă 2019 se anunță a fi cel mai complex sezon de până acum.

Pentru fiecare dintre cele opt evenimente, Târgul de Cariere implementează diferite concepte de activări și acțiuni menite să atragă participanți cât mai mulți și din domenii cât mai diverse. În Cluj, Iași, Brașov, Sibiu și Chișinău vor avea loc, pe lângă evenimente de recrutare, campionate de jocuri video (gaming tournaments) dedicate tinerilor pasionați de jocuri tip arcade sau MOBA, iar în Cluj și Chișinău vor fi organizate evenimente tip Hackathon, menite să stimuleze interactivitatea și implicarea participanților.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

În plus, Clujul reprezintă una dintre locațiile speciale pentru desfășurarea evenimentelor de recrutare. Aici vor avea loc două evenimente diferite, pe parcursul aceluiași sezon: Târgul de Cariere #IlovemyJob, eveniment de recrutare în domenii diverse, completat de conceptul I ❤ Job Academy, o serie de conferințe și workshop-uri tematice, cu scopul de perfecționare a abilităților candidaților, și Cluj Tech Society #TDCIT, eveniment ce înglobează atât conceptul de recrutare dedicat domeniului IT, cât și unul de prezentări interactive, demonstrații și workshop-uri în IT, la care participă antreprenori, angajatori și candidați cu potențial.

Printre speakerii care vor urca pe scena conferinței I ❤ Job Academy se numără Andreea Marin, personalitate TV, Valeriu Andriuță, actor, și Charles Wratto, ambasador al Centre for Peace Studies (Sri Lanka). Ediția din această toamnă a Cluj Tech Society este dedicată temei EdTech (Education and Technology). Printre cei prezenți la conferință se vor număra Eden Lazaness, Head of Innovation la King’s College, reprezentanți ai companiilor Google (Zurich) și Testerum (Amsterdam), și Urania Cremene (specialistă parenting).

În ultimii șapte ani, evenimentele de recrutare organizate de Târgul de Cariere au cunoscut o creștere constantă de zece la sută atât a numărului de participanți, cât și a companiilor prezente. Tendința este aceea de creștere a mediei de vârstă a persoanelor prezente la târgurile de recrutare, iar în funcție de orașul de desfășurare a evenimentului, pregătirea și experiența profesională a candidaților sunt mai accentuate.

Domeniile din care provin companiile ce oferă locuri de muncă sunt diverse, de la Retail, Resurse Umane, Inginerie sau Financiar-Bancar și până la Automotive, Turism, Contabilitate, Consultanță și IT. Posturile disponibile și numărul lor diferă de la un oraș la altul. În plus față de edițiile trecute, ediția de toamnă 2019 va include și joburi part-time și internship-uri, în anumite orașe.

Datele și locațiile concrete ale evenimentelor organizate de Târgul de Cariere în sezonul toamnă 2019 sunt: Iași: 11-12 octombrie, Cluj și Cluj IT: 15-16 octombrie, respectiv 15-16 noiembrie, Brașov: 23-14 octombrie, Chișinău: 1-2 noiembrie, Oradea: 8 noiembrie, Sibiu: 19-20 noiembrie și Mureș: 22 noiembrie.

Târgul de Cariere este cea mai mare și complexă rețea de evenimente de recrutare din România și Republica Moldova. Activitatea companiei a început în 2006, în Cluj-Napoca. După un deceniu de activitate, oferă cea mai răspândită și eficientă soluție de recrutare din țară. Evenimentele desfășurate în cele șapte orașe, de două ori pe an (primăvara și toamna), au rolul de a aduce împreună angajatorii și candidații, astfel încât interacțiunea directă dintre ei să crească substanțial șansele pentru ambele părți de a se împlini profesional. În cele două sezoane de evenimente de recrutare participă peste 400 companii și peste 30.000 candidați.

Articolul anterior

Băimărenii de la ATP Trucks vor să se "bată" cu marii producători, cu un camion Made in Romania

Articolul următor

Tranzacţia prin care Eximbank preia Banca Românească, pe masa Consiliului Concurenței

Articole din aceeași categorie
Total
3
Share