Și-au început carierele în 2002, respectiv 2006, iar din 2016 și-au unit forțele pentru a da o mână de ajutor companiilor care vor să-și îmbunătățească performanțele. Camelia Floarea și Anca Mureșan, cele două sibience care au fondat Team4Training, vin cu experiența acumulată în companii de top, din domeniile bancar și farma.
Până anul trecut, cariera Cameliei Floarea a fost legată de sectorul bancar. A activat, timp de 14 ani, în două bănci importante: BRD Groupe Société Générale și OTP Bank. A urmat cursuri de management, leadership, coaching, vânzari, banking, resurse umane și training, este formator acreditat și consilier dezvoltare personală. Anca Mureșan a lucrat zece ani în companii de top, din domeniul farmaceutic – A&D Pharma și GlaxoSmithKline, liderul mondial pe piața farma și OTC. Expertiza sa vine din vânzări, training, marketing și people management. La fel ca partenera sa, este formator acreditat.
Team4Training organizează training-uri și workshop-uri, oferă consiliere pentru dezvoltare personală, business și life coaching. Domeniile abordate sunt vânzările (vânzare consultativă, tehnici de negociere, customer care), managementul (managementul timpului, al echipelor și cel al conflictelor, luarea deciziilor, delegarea, motivarea angajaților, coaching pentru performanță, leadership) și dezvoltare personală (comunicare, eficiență prin atitudine pozitivă și zâmbet, motivare și creșterea nivelului de energie, management).
Colaborarea cu clienții începe cu o întâlnire în cadrul căreia sunt identificate nevoile de training, sunt stabilite cunoștințele, abilitățile și atitudinile necesare pentru a îmbunătăți performanța angajatului, conform standardelor companiei, și sunt stabilite obiectivele programului de training. A doua fază, formatarea programului, duce la conturarea unui program adaptat cerințelor specifice și contextului organizațional, la proiectarea unui program de training cu activități dinamice, în acord cu obiectivele stabilite anterior, și la proiectarea materialelor de training.
A treia etapă, livrarea, include prezentarea (ilustrarea și definirea conceptelor teoretice), studiile de caz (analiză și discuții despre situații particulare), workshop-uri (discuții și muncă în grupuri mici, pe diferite subiecte), simulare și role playing (simulări ale situațiilor reale, ale reacțiilor corespunzătoare și învățarea de noi metode, pentru a le gestiona mai eficient), și dezbaterea (schimbul constructiv de idei, pe un subiect). Ultima etapă, follow-up/coaching, înseamnă asistarea participanților la punerea în practică a cunoștințelor și tehnicilor dobândite, dar și susținerea managerilor în acordarea de suport participanților, pentru aplicarea cunoștințelor și tehnicilor dobândite.
“Dezvoltarea personală și profesională reprezintă pentru noi fundamentul de la care pornim în construcția programelor oferite. Obiectivul nostru principal este îmbunătățirea performanței companiei cu care lucrăm, prin creșterea nivelului de pregătire profesională a resursei umane. Știm că se poate și ne dedicăm 100 la sută acestei convingeri. Suntem aproape de clienții noștri pe tot parcursul procesului de implementare, susținem implementarea noilor cunoștințe și abilități dobândite în urma workshop-urilor, prin follow-up săptămânal, și creștem rata de succes prin sesiuni de coaching individual”, explică reprezentantele Team4Training.
Potrivit acestora, principalele beneficii de care se va bucura angajatorul vor fi maximizarea potențialului uman, dezvoltarea talentelor resursei umane, reducerea conflictelor și stresului în cadrul echipelor, eficientizarea proceselor interne, creșterea volumului de vânzări și faptul că este vorba despre o cheltuială deductibilă integral.