Teraplast are un nou director general

Din 9 mai, cel mai mare procesator de PVC din România și unul dintre principalii producători de materiale pentru piața construcțiilor și instalațiilor, are un nou director general, în persoana Mirelei Pop.

Mirela Pop este de profesie economist și face parte din echipa Teraplast de nouă ani. A condus inițial diverse departamente din sectorul financiar, iar din 2014 a trecut în zonă comercială și a fost responsabilă de managementul liniei de business Instalații & Amenajări. De anul trecut, a preluat și conducerea liniei de business profile tâmplărie și activitățile de logistică.

Business-urile gestionate de Mirela Pop generează aproximativ 50 la sută din cifra de afaceri consolidată a Grupului Teraplast. “De-a lungul ultimilor zece ani, Teraplast a avut mai multe echipe de management nelocate la Bistrița. Acum, odată cu hotărârea lui Mircea Hotoleanu de a părăsi compania, din motive personale, am decis să promovăm un om cu performanțe dovedite în cadrul Grupului. Suntem convinși că, sub conducerea Mirelei Pop, toate eforturile echipei vor fi canalizate înspre realizarea obiectivelor propuse pentru acest an”, declară Dorel Goia, președintele Consiliului de Administrație Teraplast.

Una dintre responsabilitățile importante ale Mirelei Pop în cadrul Grupului Teraplast a fost crearea departamentului de credit, în vederea recuperării creanțelor. Acest departament a adus compania la un nivel în care valoarea creanțelor litigioase este aproape zero. “În cei nouă ani petrecuți în Teraplast, am lucrat în multe proiecte, destul de diferite de ceea ce făcusem până atunci. Nu mi-e teamă de provocări, pentru că nu sunt singură, am în spate o echipă puternică și profesionistă. Nu va fi un an ușor, dar suntem un grup mare, cu capital românesc, stabil din punct de vedere financiar, avem un portofoliu de produse ce ne permite să ne reinventăm în permanență, astfel că suntem încrezători că vom reuși să ne atingem țintele de venituri și de profitabilitate bugetate pentru 2017”, spune Mirela Pop.

Grupul Teraplast include compania Teraplast (producător de țevi, granule și profile din PVC), subsidiara TeraSteel (producător de panouri sandwich și structuri metalice zincate), Teraglass (producător de ferestre și uși din PVC), Teraplast Logistic (din iunie 2016, coordonează activitățile logistice ale Grupului) și Politub (producător de țevi din polietilenă). Grupul și-a bugetat pentru 2017 o cifră de afaceri de 434,6 milioane lei și un profit net de 38,1 milioane. Valoarea EBITDA estimată în 2017 este de 63,3 milioane lei. În primele trei luni din 2017, Grupul Teraplast a realizat o cifră de afaceri de 66,5 milioane lei, un profit net de 1,6 milioane și EBITDA de 6,6 milioane.

DESPRE TERAPLAST

Teraplast activează pe piețele de instalații și amenajări, profile tâmplărie, panouri sandwich și structuri metalice zincate, tâmplărie termoizolantă și granule PVC, și deține poziții de top pe o mare parte din aceste piețe. Compania-mamă, Teraplast, este lider de piață pe segmentele de canalizări exterioare și granule, și este al doilea jucător de pe piață de canalizări interioare. TeraSteel este al doilea jucător de pe piață de panouri sandwich și, de anul trecut, este liderul pieței de structuri metalice zincate.

Cu o tradiție de 120 de ani, Grupul Teraplast este cel mai mare procesator de PVC din România și unul dintre cei mai importanți producători de materiale pentru piața construcțiilor și instalațiilor. Portofoliul de produse este structurat pe șase linii de business: Instalații & Amenajări, Profile tâmplărie, Granule, Panouri termoizolante, Structuri metalice zincate și Tâmplărie termoizolantă.

Facilitățile de producție ale companiilor din Grup sunt localizate în Parcul Industrial Teraplast, dezvoltat pe mai mult de 200.000 de metri pătrati, în extravilanul municipiului Bistrița. Între 2007 și 2014, Grupul Teraplast a investit peste 260 de milioane de lei în dezvoltarea și modernizarea capacităților de producție, dar și în extinderea portofoliului de produse. Din iulie 2008, Teraplast este listată la Bursă de Valori București, sub simbolul TRP.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share