Timișoara: CTP investește peste 13 milioane de euro în extinderea parcului logistic

PLANURI. CTP țintește extinderea suprafaței totale de spații pe care le deține la zece milioane mp până în 2023.

Cel mai mare dezvoltator și administrator pe termen lung de parcuri industriale și logistice premium din România și Europa Centrală și de Est extinde cu 32.000 mp CTPark Timișoara.

Investiția a fost demarată datorită creșterii cererii de închiriere de spații logistice și industriale pentru zona de vest a țării. Portofoliul CTP din Timișoara include acum două parcuri logistice: CTPark Timișoara I, care a fost achiziționat în 2015 și are o suprafață totală de 10.000 mp închiriabili, și CTPark Timișoara II, în curs de construcție.

Structura CTPark Timișoara II constă într-un spațiu de 15.000 mp, ce va fi ocupat de un client strategic, și din alte două spații a câte 8.500 mp fiecare, ce vor fi disponibile pentru închiriere. Lucrările vor fi finalizate în decembrie 2017. “Constat cu bucurie existența unei tendințe clare de creștere a pieței de spații logistice și industriale, în România. Piața locală are o capacitate extraordinară de dezvoltare, în special dacă luăm în considerare cifrele existente la nivel international și facem o comparație: dacă în Cehia sunt circa 400 mp de spații logistice la mia de locuitori, în România densitatea este de doar 128 mp la mia de locuitori. Timișoara, prin poziția ei strategică din punct de vedere geografic și nivelul de dezvoltare a infrastructurii, are o importanță mare în dezvoltarea sectoarelor logistic și industrial din România. Decizia noastră este de a ne consolida prezența în zonă”, declară Ana Dumitrache, Country Head al CTP România.

CTP Timișoara I a fost achiziționat în 2015 și este închiriat în totalitate de nume importante, precum Altex, eMAG sau Soehner, care ocupă spații ce însumează 10.000 mp. După finalizarea lucrărilor, CTPark Timișoara II va cumula 32.000 mp, dintre care 17.000 vor fi disponibili pentru închiriere. CTPark Timișoara oferă spre închiriere spații între 1.500 și 8.500 mp. CTPark Timișoara II este situat la trei kilometri de Aeroportul Internațional Timișoara și aproape de autostrada A1 spre Arad, precum și de șoseaua de centură a orașului. Parcul are acces direct și către Drumul Național 6 și către Drumul European 70. Planurile de dezvoltare ale CTP în zona de vest includ, în afara Timișoarei, orașele Cluj-Napoca, Turda și Deva.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share