Lidl încheie anul cu 220 de magazine, în România

Retailerul a inaugurat anul acesta peste 15 magazine, în orașe precum Timișoara sau București, dar și în localități mai mici, precum Călărași sau Vălenii de Munte.

Ultimele două deschideri din acest an calendaristic sunt planificate pentru 21 decembrie, la Constanța și Tulcea. Astfel, Lidl va încheia anul 2017 cu 220 de magazine.

Toate magazinele Lidl inaugurate anul acesta se aliniază direcției de dezvoltare durabilă asumată de retailer, prin platforma de responsabilitate socială Pentru un viitor mai bun, și sunt construite în conformitate cu cele mai înalte standarde de mediu. “2017 a fost un an foarte bun pentru noi, care ne-a adus și mai aproape de clienții noștri din întreaga țară. Am încercat să venim în întâmpinarea nevoilor și așteptărilor acestora nu numai prin produsele pe care le punem la raft, ci și prin construirea mai multor magazine cu formate speciale, optimizate în funcție de specificul zonei unde sunt situate. Mai mult, am deschis și unități construite după un concept de design actualizat, prin care ne dorim să îmbunătățim experiența clienților noștri la cumpărături și să creăm un mediu de lucru care să răspundă și mai bine nevoilor angajaților noștri”, declară Frank Wagner, președintele Consiliului de Conducere Lidl România.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Lidl a inaugurat, în octombrie 2017, un nou magazin cu acoperiș verde, în Constanța. Orașul a fost ales pentru implementarea acestei tehnologii verzi în acoperișul unei unități Lidl, pentru a crește proporția spațiilor verzi amenajate din zonă, una cu o densitate foarte mare a populației. În 21 decembrie, în Tulcea, compania va inaugura un magazin cu un concept inedit, adaptat zonelor urbane aglomerate: unitatea va avea parter, unde se va afla parcarea magazinului, și un etaj pentru spațiul comercial. Magazinul va avea o suprafață de vânzare de 1.354 de metri pătrați, 136 locuri de parcare și un lift, pentru a facilita accesul clienților în unitate.

Lidl optimizează constant formatul de magazin, astfel că, în ultimul an și jumătate, aproape 200 de unități au fost modernizate, pentru a fi mai prietenoase cu mediul. Pentru a optimiza procesul de distribuție în contextul extinderii rețelei de magazine, Lidl a demarat în 2017 construcțiile celui de-al cincilea sediu logistic, situat în localitatea Cordun, în apropierea orașului Roman. Acesta va asigura aprovizionarea rețelei de magazine Lidl din zona Moldovei.

Lidl este unul dintre cele mai mari lanţuri de magazine din Europa. Activează în 27 de țări europene și are peste 140 de centre logistice, ce asigură aprovizionarea a circa 10.000 de magazine. Cu mai mult de 215.000 de angajați, Lidl se numără printre primii zece comercianți de produse alimentare la nivel mondial.

Articolul anterior

Cum pot fi angajate și integrate pe piața muncii persoanele cu dizabilități, în contextul recentelor modificări legislative

Articolul următor

Tranzacție-record: British American Tobacco cumpără 135 autoturisme MINI de la BMW Group

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share