Tinerele aflate la început de carieră tehnică își pot construi “profesii bine cimentate”, la Holcim România

Cel mai mare producător de materiale de construcții de pe piața locală, împreună cu partenerii din organizația non-guvernamentală Școala de Valori, lansează proiectul “Profesii bine cimentate”.

Inițiativa, ce promovează diversitatea de gen și incluziunea femeilor în mediile tehnice, dă posibilitatea studentelor să descopere industria cimentului, prin interacțiunea cu profesioniști din domeniu. Proiectul se va desfășura în perioada aprilie-octombrie 2021 și vizează participarea a 90 de studente de la facultăți de profil tehnic, cu specializări precum Chimie și Inginerie Chimică, Inginerie Mecanică, Electronică și Automatizări, Inginerie Minieră și Geologie, din București, Iași, Cluj, Timișoara, Oradea, Brașov, Petroșani și Câmpulung.

“În ultimii ani, domeniile tehnice au atras tot mai mulți experți de gen feminin, atât în poziții de execuție, cât și în roluri de management, în special datorită impactului pe care îl au în dezvoltarea societății. Prin acest proiect, încurajăm diversitatea de gen și le oferim tinerelor talentate posibilitatea să descopere și să-și construiască cariere de succes în industrii tehnice, precum cea a producției de ciment, în care activăm noi”, declară Alina Cristea, Manager CSR și Proiecte Educaționale în Grupul Holcim România.

Participantele vor beneficia de patru webinarii online, susținute de femei de succes din industria cimentului, care vor vorbi despre rolul și importanța diversității de gen în acest domeniu, cinci ateliere de dezvoltare personală, ce vor aborda teme precum intraprenoriat, inteligență emoțională, branding personal, comunicare și creativitate, și cinci ateliere de dezvoltare profesională, cu sesiuni tehnice pe specializări precum mecanică, chimie sau automatizări și studii de caz aplicate. Acestea vor fi organizate cu sprijinul specialiștilor din Grupul Holcim.

“În ciuda valorii clare de a avea o forță de muncă diversă, femeile continuă să fie sub-reprezentate în funcții de conducere sau pe anumite roluri-cheie în organizații din toate industriile din România. Pentru a depăși aceste obstacole, am creat un program de dezvoltare pentru femei, care include o combinație de mentorat, ateliere soft și hard skills, dar și oportunități de formare on-the-job. Prin acesta, ne-am propus să creăm o tendință și să ajutăm organizațiile să înceapă să-și echilibreze structurile de personal cu o mai mare diversitate. Această investiție în crearea unei culturi în care mai multe femei să ocupe roluri de lider va duce la performanțe mai bune în economia românească”, adaugă Silvia Bogdan, președinte Școala de Valori.

La finalul proiectului, zece participante vor avea posibilitatea de a lua parte la un program de mentorat și internship, timp de trei luni, la fabricile de ciment Holcim din Aleșd și Câmpulung. Mai multe detalii despre proiect pot fi găsite aici

Articolul anterior

Cum arată primul laborator 5G din România, inaugurat de Orange și Universitatea Politehnica din București

Articolul următor

O nouă gamă de soluții de lucru flexibile: acces la spații de birou pentru 1, 4, 8 sau 12 zile pe lună

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share