Tudor Suciu concurează pentru România în finala internațională FameLab

Student la biochimie, la Universitatea de Vest din Timișoara, Tudor Suciu reprezintă România laFameLab, cea mai mare competiție globală de comunicare în știință, organizată la Cheltenham, în Marea Britanie, între 4 și 9 iunie.

Prezentarea despre Tardigrade, nevertebrate capabile să supraviețuiască în condiții extreme, i-a adus lui Tudor locul I la etapa națională FameLab, la care au participat 14 studenți și cercetători. În finala internațională, el concurează cu reprezentanți din peste 30 de țări.

Tudor este fascinat de mecanismele care ne țin vii și a ales să se înscrie la FameLab deoarece crede că știința ar trebui să fie pentru toată lumea. În 2016, a câștigat National Public Speaking Competition in English, organizată de English Speaking Union.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Competiția FameLab reprezintă un parteneriat între British Council și Cheltenham Science Festival și urmărește să susțină studenții și profesioniștii în știință, care pot comunica munca lor către publicul larg. Se desfășoară anual în peste 30 de țări, iar în România a ajuns la a XI-a ediție. Peste 10.000 de studenți, cercetători sau profesioniști în știință din universități, organizații și centre de cercetare au participat acum la FameLab.

Articolul anterior

Peste 160 de posturi pentru medici și farmaciști, scoase la concurs de Ministerul Sănătăţii

Articolul următor

Sibienii de la Compa continuă parteneriatul cu vicecampioana la baschet masculin

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share