Andrei Gligor, ultramaratonist de performanță, a alergat recent în cursa Atacama Crossing, un traseu de 250 km, în cel mai arid deșert al lumii, și a terminat pe locul 9. Și asta, după ce, în august, a alergat alți 250 km în cursa Fire & Ice Ultra, din Islanda, unde s-a clasat tot în primii nouă.
Imediat după ce a revenit din deșert, Andrei a pus încă o cărămidă la viitorul copiilor cu autism, din Asociația de Terapie Comportamentală Aplicată – ATCA. Alături de alți peste 150 de oameni, Andrei a luat startul, luna trecută, la Raiffeisen Bank Bucharest International Marathon. Împreună, au strâns mii de ore de terapie pentru copiii cu autism.
Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele
Andrei Gligor a început să alerge în urmă cu șase ani, după o operaţie de ruptură de menisc. Până atunci nu alergase deloc. A fost de ajuns să treacă linia de sosire a primului său maraton (Atena, 2011), pentru a se îndrăgosti de alergarea pe distanţe lungi. De la distanţa clasică a maratonului (42 km și 195 m), şi-a îndreptat atenţia spre curse tot mai dificile. În ultimii șase ani, a alergat peste 20.000 km şi a dedicat majoritatea curselor unor cauze care-i sunt aproape de suflet.
Andrei, George Baltă, fostul rugbist, rămas paralizat acum 12 ani, după un accident petrecut pe teren, Tudor Colțan, fondatorul mișcării Leadership-ul Binelui, omul de afaceri Constantin Paraschiv și mulți alții și-au unit puterile cu același scop: participarea lor să acopere cât mai multe ore de terapie pentru copiii cu autism. În urma acestui tur de forță, s-au strâns 1.860 de ore de terapie (93.000 lei).