Comunitatea “Mamprenoare” dă startul maratonului de evenimente pentru mamele-antreprenor

Alina Bota (foto), o româncă stabilită în Belgia, a dezvoltat o platformă online dedicată mamelor-antreprenor, unde promovează  mamele care vor să aibă un venit din activități antreprenoriale sau de freelancing.

Platforma Mamprenoare oferă posibilitatea mamelor care nu au încă resurse financiare să-și dezvolte propriile website-uri, să-și facă un profil personal, să-și promoveze produsele sau să scrie pe blog. Activitățile proiectului antreprenorial s-au extins și în mediul offline, prin programul Business Hub & Accelerator, care oferă instrumente de networking, educare și promovare, pentru mamele care doresc să se dezvolte profesional pe cont propriu și să devină independente financiar.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Workshop-uri antreprenoriale

Primii pași în proiectul antreprenorial constă în prezentarea unui ghid simplu și ușor de urmat de orice persoană fără experiență în antreprenoriat, dar și atenționarea asupra greșelilor pe care le-au făcut alți antreprenori, în drumul lor către succes.

Scopul acestui workshop este acela de a ghida participantele pas cu pas în lumea antreprenoriatului, în așa fel încât parcursul lor să fie rapid și puțin costisitor. Workshop-urile au o durată de două ore, iar în timpul lor se vor prezenta studii de caz cu mame antreprenor care au depășit deja blocajele și problemele cu care se confruntă orice antreprenor la început de drum. După workshop, participantele sunt invitate să facă parte dintr-un grup de Facebook național și unul local, să participe la evenimentele locale ale “mamprenoarelor” și pot accesa cursurile “Școlii de Management Mamprenoare” sau programele de mentorat, consultanță sau training.

Evenimentele se vor desfășura la Târgoviște (10 noiembrie), Galați (15 noiembrie), Brăila (29 noiembrie), Pitești (22 noiembrie), Constanța (27 noiembrie) și Cluj-Napoca (4 decembrie).

Cafeneaua Mamprenoarelor

Lunar, membrele comunității pot participa la un eveniment de networking, “Cafeneaua Mamprenoarelor”, unde își conectează ideile, își prezintă afacerile, au mini-sesiuni de training organizate de specialiști, cer sfaturi, recomandări, încheie parteneriate și se relaxează împreună la o cafea. La nivel local, sunt organizate activități în parteneriat cu diverși organizatori de evenimente – “Atelierele Mamprenoarelor” de la Sports Festival din Cluj, Forbes Kids Festival din Mogoșoaia, Târgul Domnesc din Ploiești, Hangariada sau Filit Iași -, pentru a crește vizibilitatea comunității și, implicit, a membrelor.

Revista Mamprenoare

Din colaborarea mamelor-antreprenor a reieșit și un proiect editorial: o revistă glossy, în care mamele sunt vedete, iar articolele sunt scrise în totalitate de mamele din comunitate. Revista este trimestrială și a ajuns la numărul 4, care va vedea lumina tiparului în decembrie.

DESPRE MAMPRENOARE

Este un Business Hub & Accelerator înființat în urmă cu doi ani și jumătate de Alina Bota – antreprenor, Business & Personal Branding consultant și trainer, care a avut ideea de a-și conecta clientele din țară într-o singură comunitate, cu scopul de a le încuraja să pună în practică strategiile sau abilitățile învățate în cursuri. Comunitatea numără peste 500 de membre în Cluj-Napoca, Iași, București, Ploiești, Târgoviște, Alba Iulia, Târgu Mureș, Baia Mare, Timișoara și, din noiembrie, în Pitești, Brăila, Galați și Constanța.

Articolul anterior

Ultramaratonistul care aleargă pentru copiii cu autism

Articolul următor

Spitalul OncoFort "transferă" unul dintre cei mai apreciați chirurgi specializați în chirurgia tiroidei

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share