Un fost director în Ministerul de Finanțe se alătură PwC România

Livia Stan, fost director și secretar general în Ministerul de Finanțe, va ocupa poziţia de director în cadrul Departamentului de Consultanţă Fiscală şi Juridică, şi va face parte din echipa integrată a PwC de servicii pentru sectorul public.

“PwC este deja recunoscută pentru consultanţa oferită mai multor companii private ce au accesat programele de ajutor de stat, pentru a realiza investiţii semnificative în România, precum investiţiile Bosch şi DeLonghi, de la Cluj-Napoca. Prin alăturarea Liviei Stan, unul dintre cei mai reputaţi specialişti în legislaţia ajutoarelor de stat, am convingerea vom putea oferi clienţilor noştri o gamă completă de servicii de asistenţă pentru sectorul public şi vom avea de departe cea mai mare experienţă şi expertiză în accesarea şi derularea programelor de ajutor de stat”, declară Mihaela Mitroi, liderul Departamentului de Consultanţă Fiscală şi Juridică, PwC România.

Livia Stan este licențiată în drept (2002) și absolventa unui program de master în guvernarea electronică (2008). A urmat studii post-universitare în management urban, la Universitatea Erasmus din Rotterdam (2004), și are o expertiză importantă în domeniul parteneriatelor public-private, achizițiilor publice și fondurilor europene. De-a lungul timpului, a ocupat diverse funcţii în administraţia publică centrală, la Ministerul Transporturilor, Ministerul Integrării Europene, Ministerul de Finanţe şi Ministerul Sănătăţii. Între 2011 şi 2016, Livia Stan a fost directorul general al Direcției Generale Ajutor de Stat, Practici Neloiale și Prețuri Reglementate, din Ministerul Finanțelor, și a gestionat un portofoliu de peste trei miliarde de euro de proiecte de investiții, finanțate prin măsuri de ajutor de stat. Acestea vor genera mai mult de 25.000 de noi locuri de muncă, la nivel național. Între 2005 și 2011, a participat la crearea și coordonarea Unității Centrale PPP, din cadrul Ministerului Finanțelor Publice.

“După o experienţă de aproape 15 ani în sectorul public, mă bucur să pot pune la dispoziţia mediului de afaceri experienţa şi expertiza pe care am dobândit-o. Sunt onorată să mă alătur unei echipe de profesionişti desăvârşiţi, cum sunt colegii mei din PwC România, şi sper să derulăm împreună cât mai multe proiecte importante atât pentru clienţii noştri, cât şi pentru dezvoltarea economică a ţării. Suntem la mijlocul derulării exerciţiului bugetar comunitar pentru perioda 2014-2020, un bun prilej pentru a analiza ansamblul măsurilor de sprijin pentru mediul de afaceri, așa încât să determinăm care sunt cele mai eficiente modalităţi de a susţine activitatea companiilor româneşti. Echipa PwC România are toată disponibilitatea de a contribui la derularea unei astfel de analize şi la elaborarea programelor de sprijin pentru companii, avute în vedere de noul guvern. Încurajăm cât mai multe companii, îndeosebi cele cu capital autohton, să se intereseze de oportunităţile oferite de programele de ajutor de stat, pentru a-şi susţine planurile de investiţii şi pentru a crea valoare adăugată şi noi locuri de muncă în România”, afirmă Livia Stan.

 

Articolul anterior

Angajații din companiile românești, "dependenți" de imprimante

Articolul următor

Skanska investește 37,8 milioane euro în prima clădire a complexului de birouri Campus 6

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share