Universal Robots are un nou Business Development Manager

Foto: Alexandru Cismaru

Compania care a inventat roboții colaborativi (coboții), lider de piață pe segmentul roboților colaborativi, l-a cooptat în echipa sa pe Horia Stănese, în calitate de Business Development Manager.

Ca efect direct al extinderii rapide pe piața românească, Universal Robots l-a ales pe Horia Stănese – un specialist cu experiență în domeniul automatizării industriale – pentru a gestiona dezvoltarea rețelei de distribuitori și a relației cu clienții. Cariera sa este legată de activitatea în cadrul Ifm Electronic, unde a avut funcția de Area Sales Manager, timp de șapte ani, și Orange, unde a fost Sales Reprezentative.

Slavoj Musilek, General Manager Europa Centrală și de Est, Universal Robots, crede că expertiza tehnică și de vânzări a lui Horia Stănese va ajuta compania să ofere noilor și actualilor clienți suportul de care au nevoie pentru a-și eficientiza activitatea. “Pe măsură ce avantajul salariilor reduse se erodează, producătorii industriali din România au nevoie de soluții de automatizare și robotizare, pentru a rămâne competitivi. Sunt convins că avantajele roboților UR îi transformă în prima opțiune de achiziție pentru automatizarea activităților repetitive și anoste din fabrici. Pentru că angajații lucrează împreună cu roboții noștri, companiile pot obține rapid avantaje competitive la nivelul calității produselor, rapidității prin care se implementează noi procese și al flexibilității. Sunt convins că tot mai mulți manageri de IMM vor înțelege că roboții UR reprezintă o investiție bună pentru dezvoltarea afacerilor lor”, afirmă Horia Stănese.

DESPRE UNIVERSAL ROBOTS

Reprezintă rezultatul multor ani de cercetări intensive în cadrul clusterului de robotică al Danemarcei, din Odense. Compania a fost fondată în 2005, de CTO-ul companiei, Esben Østergaard. Acesta a dorit să facă tehnologia roboților accesibilă tuturor, prin dezvoltarea de roboți industriali mici, ușor de utilizat, la prețuri rezonabile, care, alături de oameni și pe cont propriu, să fie utilizați pentru eficientizarea proceselor din industrie. Portofoliul de produse cuprinde brațele robotizate UR3, UR5 și UR10, numite astfel după sarcină utilă în kilograme. De la lansarea primului robot UR, în decembrie 2008, compania a înregistrat o creștere considerabilă datorită roboților ușor de utilizat, vânduți acum în peste 50 de țări. Perioadă medie de amortizare a investiției este de numai 195 de zile – cea mai rapidă din industrie. Compania, parte din Teradyne Inc., cu sediul în Boston, are sediul în Odense și filiale și birouri regionale în SUA, Spania, Germania, Singapore, Cehia, India și China. Universal Robots are peste 300 de angajați în întreagă lume.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share