Universitatea de Medicină din Târgu Mureș va avea o filială în Germania

Rectorul Universităţii de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie (UMFST) Târgu Mureş, prof. univ. dr. Leonard Azamfirei, a anunţat că UMFST va avea, din anul universitar 2019-2020, o filială la Hamburg, în Germania, cu predare în limba engleză.

“În planul internaţionalizării, evenimentul anului pentru noi a fost finalizarea proiectului început în urmă cu peste trei ani, prin care UMFST va deschide o filială în Germania. În urma finalizării procesului de autorizare ARACIS şi a celorlalte demersuri administrative specifice statului german, din anul universitar 2019-2020, la Hamburg va funcţiona o extensie a universităţii. Aici vor fi şcolarizaţi, la programul Medicină, anual, 150 de studenţi, în limba engleză, într-un campus modern, cu profesori şi după o curriculă a universităţii noastre. Este un proiect unic la nivel naţional, care are încă resurse de dezvoltare suplimentară şi care plasează universitatea şi oraşul Târgu Mureş într-o poziţie de maximă vizibilitate la nivel internaţional. Într-un fel informal, aceasta va fi o nouă <ambasadă> a României în Germania”, declară rectorul UMFST Târgu Mureş.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

În urma fuziunii dintre Universitatea de Medicină şiFarmacie şi Universitatea “Petru Maior”, din acest an, noua entitate are acumaproape 11.000 de studenţi, cu 35 programe de studii la nivel de licenţă, încele șase facultăţi, cu 33 programe de masterat şi șapte domenii de doctorat.

Articolul anterior

Producătorii de medicamente: În 3 ani, România rămâne fără medicamentele din producție internă

Articolul următor

Aplicația pentru înscrierea în Start-Up Nation poate fi testată până duminică

Articole din aceeași categorie
Total
1
Share
Close