Universitatea din București, pe podium la cel mai mare concurs de drept privat din lume

Echipa Facultății de Drept a Universității din București a câștigat locul al III-lea pe echipe (din 147 participante) la concursul Willem Vis, faza de pledoarii.

Cea de-a 14-a ediție a competiției s-a desfășurat între 26 martie și 2 aprilie, la Hong Kong. Echipa Universității din București a fost singura echipă europeană care a ajuns până în semifinalele fazei de pledoarii.

Facultatea de Drept a Universității din București participă la concursul Willem Vis (ediția Hong Kong și ediția Viena) cu opt studenți, care pregătesc împreună toate etapele celor două concursuri. Dintre ei, patru au pledat la Hong Kong: Ioana-Cătălina Bîzîc (anul IV), Ioana-Gabriela Ciornei (anul IV), Octavian-Florentin David (anul IV) și Sabrina-Gabriela Porteka (anul III). Cei patru studenți reprezentanți ai Universității din București care vor pleda la Viena, între 8 și 13 aprilie, la ediția a 24-a, sunt Steliana-Andra Cărăbaș (anul IV), Mircea-Pavel Dinu (anul III), Horia-Gabriel Rădulescu (anul III) și Andreea-Livia Ricu (anul IV).

În cadrul rundelor orale (generale și eliminatorii), echipa Facultății de Drept a întâlnit și a surclasat Royal University of Law and Economics (Cambodgia), Universitatea Paris 1 Panthéon-Sorbonne (Franța), Chinese University of Hong Kong (Hong Kong), Stetson University College of Law (SUA), Universitatea Heidelberg (Germania), Universitatea São Paulo (Brazilia) și Universitatea Wuhan (China). Echipa București este pregătită de av. drd. Raluca Papadima, cadru didactic asociat la Universitatea din București și la Collège Juridique d’Etudes Européennes, și av. Mihaela Gherghe, avocat în cadrul societății de avocatură Rizoiu & Poenaru.

Echipa se bucură de sprijin pedagogic pentru pregătire și din partea unor practicieni, printre care David Oprea (partener în cadrul societății de avocatură Markó & Udrea), Radu Văleanu (avocat în cadrul societății de avocatură DLA Piper, Paris), Ștefan Ionescu, Răzvan Savin și Gabriel Fusea (avocați în cadrul societății de avocatură Nestor Diculescu Kingston Petersen) și Nicole Duclos (partener în cadrul societății de avocatură Covington & Burling, New York), și din partea unor foști participanți la concurs, printre care Cristina Badea (studentă în anul IV) și Alin Florescu (avocat la Markó & Udrea).

Concursul de procese simulate în domeniul arbitrajului comercial internațional, Willem Vis, este cel mai mare și cel mai prestigios concurs internațional de drept privat din lume. El reunește, în mod tradițional, reprezentanți ai celor mai renumite universități la nivel mondial. Competiția cuprinde o versiune desfășurată anual la Viena (aflată la a 24-a ediție) și una la Hong Kong (aflată la a 14-a ediție). Peste 400 de universități participă la concurs, inclusiv cele mai prestigioase universități din lume, precum Harvard, Yale, NYU, Paris 1, Paris 2, University College of London, Queen Mary, Universitatea Stockholm, Universitatea Heidelberg și Universitatea Freiburg.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share