Banner

Unul dintre cei mai inteligenți oameni din lume vine la București

Foto: Garry Kasparov / Facebook

Garry Kasparov, considerat cel mai mare jucător de șah al tuturor timpurilor și unul dintre cei mai inteligenți oameni din lume, cu un IQ de 190, se va afla în premieră la București, luna viitoare, pentru a participa la o conferință organizată de Profit.ro.

Fost campion mondial, pe parcursul a 15 ani consecutivi, și cel mai tânăr campion mondial din istoria șahului, Garry Kasparov va dezvălui secretele unei gândiri strategice în afaceri, ce impact vor avea pentru oameni, în scurt timp, deciziile politice actuale, și cum trebuie să ne folosim concret de tehnologie, pentru a avea succes în orice domeniu. El va dezvălui și ce s-a întâmplat în legendarele partide de șah avute cu supercomputerul IBM Deep Blue, urmărite în direct de milioane de oameni în timp real.

Kasparov a câștigat Campionatul de juniori la șah al Uniunii Sovietice la vârsta de 12 ani, iar la 17 ani a cuceritul titlul mondial la aceeași categorie. Faima internațională a obținut-o în 1985, când, la 22 de ani, a intrat în istoria șahului drept cel mai tânăr campion mondial, titlu pe care l-a apărat timp de cinci ani, inclusiv în fața principalului său rival, Anatoli Karpov.

Garry Kasparov a fost unul dintre primii susținători proeminenți ai reformelor democratice din URSS. S-a retras din șahul profesionist în 2005 și s-a alăturat mișcării avangardiste pro-democrație din Rusia. În 2012, a fost numit președinte al Fundației pentru Drepturile Omului, unde i-a succedat lui Václav Havel. Opozant al lui Vladimir Putin și confruntat cu perspectiva arestului, Kasparov a părăsit Rusia în 2013 și s-a mutat în New York. Orator și scriitor, este editorialist la Wall Street Journal și comentează frecvent pe subiecte din sferele politicului și apărării drepturilor omului. Fostul șahist este membru în consiliul consultativ al Fundației pentru o Robotică Responsabilă, ce militează pentru dezvoltarea și utilizarea responsabilă a roboților, și ambasador pe probleme de Siguranță pentru Avast Software.

“Deep Thinking: Where Machine Intelligence Ends and Human Creativity Begins” (“Unde se termină inteligența artificială și începe creativitatea umană”), publicată în luna mai, este cea mai recentă lucrare a lui Kasparov. Cartea detaliază partidele împotriva Deep Blue, anii de cercetare și discursurile pe tema relațiilor dintre oameni și computere și colaborările cu Institutul despre Viitorul Umanității de la Universitatea din Oxford.

Temele abordate de Garry Kasparov la București

  • Studii de caz asupra succesului pe termen lung al gândirii strategice în afaceri – Boeing și Apple.
  • Strategia politică înseamnă să ne gândim dincolo de titlurile ziarelor și următorul sondaj, la impactul viitor al deciziilor actuale.
  • Progresele tehnologice implică accelerarea procesului decizional la nivel uman. Putem să ne îmbunătățim software-ul uman prin conștientizarea prejudecăților și slăbiciunilor proprii.

La conferința organizată de Profit.ro, în 28 noiembrie, la JW Marriott Bucharest Grand Hotel, vor fi prezenți, în calitate de speakeri, și Prof. Florin Colceag (“antrenorul de genii”), Prof. Marian Staș (expert educațional, Harvard Visiting Professor), Prof. Mihai Bălună (profesor de matematică, “antrenor” al lotului olimpic). Detaliile pot fi găsite aici.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share