Valentine’s Day la birou: Jumătate dintre angajații din România se înțeleg cel mai bine cu un coleg de sex opus

Pentru 48,6 la sută dintre angajații din România, colegul cu care se înțeleg cel mai bine este unul de sex opus. Relația cu acesta este văzută ca una de prietenie și sprijin reciproc, arată un sondaj realizat de platforma de recrutare Bestjobs, cu ocazia Valentine’s Day.

Șase din zece angajați consideră că au o relație mai mult decât profesională cu acest coleg preferat, iar aproape un sfert îl percep ca pe unul dintre cei mai buni prieteni. Doar pentru patru din zece respondenți, relația pe care o au cu cel mai îndrăgit coleg este una strict profesională.

Cum este descrisă relația cu acest coleg preferat de la locul de muncă? Cei mai mulți (37,6 la sută) se sprijină unul pe altul în activitatea profesională, iar pentru trei din zece cel mai important lucru este că se încurajează și își ridică moralul unul altuia. Se amuză reciproc, își fac complimente și nu lipsesc nici confesiunile din viața personală.

Pe fondul restricțiilor, dacă nu reușesc să se întâlnească la birou, 36 la sută dintre respondenți păstrează legătura zilnic sau aproape zilnic cu cel mai bun coleg, online sau prin telefon. În noul context, însă, aproape doi din zece respondenți discută mult mai rar, din cauza stresului și a programului încărcat. Lipsa interacțiunii zilnice este unul din principalele dezavantaje ale muncii de acasă (56 la sută), conform unui studiu BestJobs, realizat la începutul anului.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Patru din zece respondenți obișnuiesc să ia prânzul cu cel mai bun coleg, dacă nu zilnic, măcar o dată pe săptămână, însă doar 15 la sută ies împreună și seara, după program, la o bere sau la un pahar de vin. Cum Valentine’s Day a devenit, în ultimii ani, o tradiție ce a început să fie sărbătorită și în echipele de la locul de muncă, aproape doi din zece angajați vor cumpăra un cadou cu această ocazie și pentru colegul preferat, iar 12,8 la sută iau în calcul acest lucru.

Sondajul a fost efectuat între 15 ianuarie și 8 februarie, pe un eșantion de 1.109 de utilizatori de internet. BestJobs este una dintre cele mai importante platforme de recrutare online din România. Cu o experiență de peste 18 ani în domeniu, conectează la piața muncii peste patru milioane de profesioniști și are peste 25.000 de joburi active în orice moment, în țară și în străinătate.

Articolul anterior

Poşta Română - stagii de practică pentru elevii care vor să devină agenţi vamali

Articolul următor

Germanii de la Eberspächer vor dezvolta sisteme electronice pentru conducere autonomă, în noua filială din Cluj-Napoca

Articole din aceeași categorie
Total
1
Share