Germanii de la Eberspächer vor dezvolta sisteme electronice pentru conducere autonomă, în noua filială din Cluj-Napoca

Furnizorul de echipamente pentru industria autovehiculelor din Esslingen a înființat, anul acesta, o nouă filială în România, pe lângă cea din Oradea.

Eberspaecher Controls Ro, din Cluj-Napoca, va extinde în viitor activitățile de dezvoltare, în special pentru aparatele de comandă pentru conducerea autonomă și electrificarea vehiculelor. Proporția de sisteme electronice din vehicule este în continuă creștere, iar Eberspächer oferă în special produse pentru gestionarea rețelei de bord pentru sistemele de vehicule înalt automatizate și complet automatizate, ca și pentru accesoriile de asistență pentru șofer.

“Extindem în mod sistematic abilitățile software necesare pentru această activitate. Clujul este considerat un Silicon Valley al României, cu numeroase startup-uri din domeniul IT și software, și este bine conectat cu Germania prin rutele aeriene”, explică Dr. Massimo Venturi, Vice President Automotive Electronics al Grupului Eberspächer.

Un alt motiv pentru care compania germană a ales Cluj-Napoca este faptul că al doilea oraș ca mărime din România are peste 30.000 de studenți înscriși la specializări tehnice în universitățile locale, astfel că există potențial pentru recrutarea noilor angajați. În România, în perioada următoare, circa 50 de angajați din birouri și laboratoare vor susține dezvoltarea software-ului și hardware-ului noilor aparate de comandă.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Noua companie este o filială deținută în întregime de grupul de companii din Esslingen. Eberspaecher Controls România va lucra îndeaproape cu locațiile din Germania: Esslingen și Landau (Palatinat). Sistemele electronice vor fi produse în fabricile din Landau și Tianjin (China), pentru a fi încorporate în automobilele producătorilor internaționali.

DESPRE EBERSPÄCHER

Cu circa 10.000 de angajați în 80 de locații din lume, este unul dintre principalii dezvoltatori de sisteme și furnizori ai industriei auto. Compania de familie cu sediul în Esslingen am Neckar oferă soluții inovatoare în instalații tehnologice pentru sisteme de eșapament, sisteme electronice pentru vehicule și sisteme de climatizare pentru diferite tipuri de vehicule. Componentele și sistemele Eberspächer asigură mai mult confort, o siguranță sporită și un mediu mai curat în mobilitatea de zi cu zi. În 2019, grupul de companii a avut o cifră de afaceri de peste 4,9 miliarde de euro.

Articolul anterior

Valentine’s Day la birou: Jumătate dintre angajații din România se înțeleg cel mai bine cu un coleg de sex opus

Articolul următor

Fundația TELUS susține cu 100.000 de dolari ONG-urile locale din domeniul educației și sănătății

Articole din aceeași categorie
Total
139
Share