Valeriu Nicolae, salvatorul copiilor din Ferentari, premiat de Regina Silvia a Suediei

Valeriu Nicolae a fost distins cu World’s Children’s Prize, pentru “lupta sa neobosită pentru copiii săraci și vulnerabili, din România și din Europa”. Premiul i-a fost înmânat de Regina Silvia a Suediei, iar Valeriu Nicolae a fost însoţit la Stockholm de Rică şi Ionuţ, doi dintre tinerii pe care i-a ajutat în ultimii ani.

“Valeriu a crescut în sărăcie și a fost discriminat pentru că este de origine romă. De peste 20 de ani, luptă pentru a combate discriminarea și rasismul, și pentru a proteja drepturile copiilor care trăiesc în sărăcie. În 2010, a început să lucreze pentru a ajuta copiii și familiile lor în cel mai sărac și mai periculos cartier din Europa – ghetoul Ferentari. Când a înființat un club pentru copiii din ghetou, aproape nici un copil nu mergea la școală acolo. Copii și tineri mureau în fiecare lună de malnutriție, abuz, supradoze de droguri și sinucidere. De atunci, Clubul de Educație Alternativă a schimbat sute de vieți”, notează organizatorii evenimentului.

Cinci laureaţi Nobel, dar şi alte figuri de renume mondial, au acceptat să patroneze activitatea şi gala dedicate sprijinirii copiilor vulnerabili. Printre cei care şi-au legat numele de organizaţie se numără Nelson Mandela, Malala Yousafzai, Regina Suediei şi premierul acestei ţări.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Articolul anterior

Velux România s-a mutat în casă nouă

Articolul următor

HackTM: Maratonul de programare de la Timișoara se pregătește de start

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share