Viorel Moşanu, ambasadorul României în Belarus, în apărarea scriitoarei Svetlana Aleksievici, hărțuită de autorități

Ambasadorul României la Minsk s-a deplasat, ieri, alături de colegi din Uniunea Europeană, la domiciliul uneia dintre opozantele președintelui Alexandr Lukaşenko, Svetlana Aleksievici, laureată cu premiul Nobel pentru Literatură, după ce mai mulți bărbați au încercat să intre în casa scriitoarei.

Alături de Viorel Moşanu, la reşedinţa scriitoarei s-au aflat şi reprezentanţi ai Lituaniei, Suediei, Cehiei, Slovaciei, Austriei și ai Delegației UE în Belarus, dar și jurnaliști și opozanți ai regimului de la Minsk. Ei cer autorităţilor să înceteze să o hărţuiască pe Svetlana Aleksievici, care este ultimul membru al prezidiului Consiliului de Coordonare (organism al opoziției), aflat în libertate în Belarus.  

Scriitoare şi jurnalistă, Svetlana Aleksievici a primit premiul Nobel pentru Literatură în 2015. Opera sa documentează mărturii ale adulţilor care în vremea celui de-Al Doilea Război Mondial erau copii (“Ultimii martori”), ale soldaţilor sovietici din războiul din Afganistan (“Soldaţii de zinc”), ale femeilor care au luptat în al Doilea Război Mondial (“Războiul nu are chip de femeie”) sau ale supravieţuitorilor celei mai mari catastrofe nucleare din istorie (“Dezastrul de la Cernobîl”).

Credem că te-ar interesa și: Spune-mi ce ai făcut de COVID-19, ca să-ți spun ce fel de angajator ești

Articolul anterior

Elevii din Argeș și Dâmbovița vor învăța de pe tablete donate de Fundația Groupe Renault România

Articolul următor

Bitdefender a numit doi noi manageri americani în fruntea diviziei de soluții pentru business

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share