Vodafone cumpără UPC România

Vodafone Group Plc a semnat un acord pentru preluarea operațiunilor Liberty Global din România, Germania, Cehia și Ungaria, în urma unei tranzacții cu o valoare totală de 18,4 miliarde de euro.

Entitatea formată în urma achiziției va permite clienților Vodafone și UPC România să aibă acces la oferte convergente de servicii mobile, de internet în bandă largă și TV, precum și la servicii dedicate persoanelor juridice. Tranzacția nu va include operațiunile UPC România de televiziune prin satelit, Focus Sat.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

În urma achiziției, Vodafone va avea una dintre cele mai mari infrastructuri din Europa de rețea de nouă generație (next generation network, NGN), cu 54 de milioane de gospodării ce beneficiază de servicii prin cablu/fibră prin propria rețea și o acoperire NGN totală de 110 milioane de gospodării și companii, inclusiv prin intermediul parteneriatelor cu alți operatori. Activitățile Vodafone și Liberty Global în România sunt complementare. Vodafone activează în principal pe segmentul de telefonie mobilă, iar UPC furnizează servicii de cablu în bandă largă și de televiziune.

Vodafone România este al doilea cel mai mare furnizor de servicii de telefonie mobilă, iar UPC România operează a doua cea mai mare rețea NGN din România, cu o acoperire de 3,1 milioane de gospodării (41 la sută din numărul total). Compania creată după achiziție va avea o cotă totală de piață de 25 la sută, după veniturile totale, și va oferi servicii TV interactive, de internet în bandă largă și de telefonie fixă, precum și servicii mobile, pentru cei 9,9 milioane de clienți mobili ai Vodafone România și pentru utilizatorii celor 2,1 milioane de abonamente de servicii fixe ale UPC România (revenue generating unit, RGU).

Angajații UPC România vor beneficia și de oportunitatea de a-și construi o carieră internațională în Vodafone Group. Este de așteptat ca tranzacția să fie revizuită și aprobată de Comisia Europeană, până la jumătatea anului viitor.

Articolul anterior

Leadership-ul este un "inside job"

Articolul următor

Liderul pieței de spații de birouri flexibile deschide un centru în Anchor Plaza

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share