Wienerberger cumpără o fabrică din Iași și își extinde afacerea cu cărămidă în România

ADM Capital va ceda companiei Wienerberger pachetul de acțiuni de 98,3 la sută al producătorului de cărămizi  Brikston Construction Solutions (Brikston).

Prin planificarea acestei achiziții, Wienerberger își extinde activitatea cu cărămidă în România. Brikston își desfășoară activitatea pe piața românească de 50 ani și are o fabrică de producție în Iași. Fabrica are o capacitate totală de circa 200 millioane FN (=formatul normal pentru cărămizi). Portofoliul de produse include mai mult de 40 de formate diferite de blocuri ceramice pentru zidărie de pereți exteriori și interiori, precum și produse pentru aplicații speciale, de grădină și în exteriorul casei. Cu peste 200 de angajați, compania a generat venituri de aproximativ 16 milioane de euro,  în 2016.

“Intenția de a achiziționa Brikston este o excelentă oportunitate pentru extinderea activității noastre la nivel local, mai ales ținând cont de faptul că Brikston este activă într-o regiune a țării unde noi nu eram încă prezenți cu o unitate de producție. Brikston are o gamă largă de produse, un brand puternic și o cultură organizațională modernă. Compania poate fi integrată rapid în rețeaua existentă de fabrici și completează foarte bine prezența geografică în România și susținerea activității noastre la nivel local”, declară Heimo Scheuch (foto), CEO Wienerberger AG.

Compania Wienerberger este prezentă în România din 1998 și este unul dintre producătorii importanți de materiale de construcții din țară. România este una dintre cele mai mari piețe din Europa de Est, cu o creștere a segmentului de construcții rezidențiale și potențial pentru viitor. Pe lângă produsele din beton celular autoclavizat (BCA), blocurile ceramice sunt unul dintre materialele  de construcții binecunoscute. Toate acestea fac din România o piață interesantă și importantă pentru Wienerberger. În prezent, Wienerberger  funcționează cu patru unități de producție și are aproape 300 de angajați în România.

Achiziția planificată este finanțată din fondurile Wienerberger alocate pentru creșterea și optimizarea portofoliului și este aliniată în totalitate cu criteriile de investiții ale companiei, fiindcă ar crea venituri imediate. Tranzacția va fi finalizată după aprobarea autorităților competente privind concurența. Până la primirea aprobării, cele două companii vor continua să-și desfășoare activitatea separat. Parțile implicate au agreat să nu dezvăluie informații legate de prețul de achiziție.

DESPRE GRUPUL WIENERBERGER

Este cel mai mare producător de cărămizi la nivel mondial (Porotherm, Terca) și lider de piață în Europa, pentru învelitori ceramice (Koramic, Tondach), și în pavaje de beton (Semmelrock), în Europa de Est. În domeniul sistemelor de țevi (Steinzeug-Keramo țevi ceramice și Pipelife țevi de plastic), este unul dintre producătorii importanți din Europa. Cu aproximativ 200 unități de producție, grupul Wienerberger a înregistrat venituri de 2.974 millioane de euro și EBITDA de 404 millioane, în 2016.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share