Companiile germane amenință că-și vor reduce „anumite activități” în România sau vor renunța complet la ele, după creșterea salariului minim

Intenția Guvernului de a majora din nou salariul minim, aleatoriu și fără un studiu de impact prealabil, va duce în rândul comunității germane de business din România, pe termen scurt și mediu, la regândirea modelului de business. Aceasta poate însemna că unele companii germane din România – mai ales cele din industria prelucrătoare – își vor reduce anumite activități sau, pe viitor, vor renunță complet la ele, avertizează specialiștii Camerei de Comerț și Industrie Româno-Germane (AHK România).

Potrivit AHK, în ultimii patru ani, salariul minim s-a dublat, fără însă că productivitatea să poată ține pasul cu aceste creșteri. „Pentru a se asigura că creșterea salariilor este legată și de creșterea productivității, este deosebit de important pentru companiile germane din România ca Guvernul României să investească masiv și urgent în educația profesională și universitară, dar și în proiecte de infrastructură. În afară de această, este absolut necesar ca Guvernul să creeze pentru mediul economic condiții-cadru stabile și sustenabile din punct de vedere economic”.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Oamenii de afaceri germani atrag atenția că există pericolul ca, prin creșterea salariilor, odată cu creșterea importurilor, deficitul de cont curent să continue să crească, fapt ce ar duce la creșterea inflației, respectiv la deprecierea leului, astfel că efectele creșterii economice stimulate de consum sunt în pericol a se evapora. Rămâne un nivel crescut al prețurilor și al salariilor, dar în detrimentul atractivității amplasamentului investițional. De aceea, AHK România pledează pentru o corelare strânsă între creșterile salariale și creșterea productivității muncii.

„Legarea salariului minim de o diplomă nu își are sensul, în opinia noastră, pentru că nu este vorba în primul rând de ceea ce a învățat sau studiat o persoană, ci de ceea ce realizează efectiv. La fel de inoportună este legarea salariului minim de vechimea în muncă – această măsură ar putea să fie chiar contraproductivă, pentru că respectiva categorie profesională va fi privită de angajatori ca fiind și mai puțin atractivă. Legat de competitivitatea branșelor și a regiunilor, este necesar că ele să fie privite diferențiat. O creștere a nivelului salariului minim unitară la nivel național va duce la pierderea atractivității în ochii investitorilor a regiunilor mai slab dezvoltate, pentru că aceștia vor lua decizia de a investi în favoarea regiunilor mai bine dezvoltate. O prioritate ar trebui să o constituie, de fapt, predictibilitatea. O măsură de asemenea importanță nu poate intra în vigoare într-un timp atât de scurt. Ne-am dori, și am subliniat acest lucru în nenumărate rânduri, ca factorii de decizie să se așeze la aceeași masă cu reprezentanții mediului de afaceri și să decidă împreună modul de realizare și implementare, înainte de a lua astfel de măsuri”, subliniază specialiștii AHK România.

DESPRE AHK ROMÂNIA

Este reprezentanta oficială a economiei germane și cea mai mare cameră de comerț bilaterală din România. AHK România aparține, alături de camerele de comerț și industrie germane (IHK), rețelei globale a camerelor de comerț germane bilaterale, reunite sub umbrelă Uniunii Camerelor de Comerț și Industrie din Germania (DIHK). Înființată în 2002, AHK numără peste 600 de firme-membre.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close