Universitatea din Oradea, în parteneriat cu Transilvania IT Cluster, a lansat proiectul „Dezvoltarea de stagii de practică adaptate pieței muncii destinate studenților din domeniile de studii inginerești ale Universității din Oradea”.
Proiectul susține stagiile de practică în activitatea productivă a firmelor și va implica minimum 15 angajatori din Bihor. Valoarea sa este de aproape cinci milioane de lei. Studenții vor primi burse de câte 500 de lei.
Studenții vor avea parte de o experiență educațională modernă și relevantă, prin organizarea a 14 workshop-uri axate pe antreprenoriat, economie circulară, competențe digitale și verzi, inovație și design thinking, desfășurate inclusiv la cabana Gaudeamus de la Stâna de Vale.
- Tendințe în freelancing, în 2025
- Pehart Grup investește în formarea viitorilor specialiști ai industriei hârtiei, prin parteneriate strategice cu școlile profesionale
- Mai puțin de jumătate dintre angajați se așteaptă la o primă de Paști
În plus, proiectul facilitează integrarea pe piața muncii prin stagii de practică pentru 260 de studenți. Fiecare va beneficia de 90 de ore de activitate de practică în firme. Activitățile vor fi susținute financiar cu o bursă de 500 de lei. Organizatorii își propun și să analizeze cerințele angajatorilor, ca să adapteze curricula universitară la realitățile economice actuale și să asigure un management eficient. Ei vor monitoriza constant activitățile și impactul lor.
„Acest proiect reprezintă un pas esențial în direcția modernizării educației inginerești și a corelării acesteia cu cerințele actuale ale pieței muncii. Ne dorim ca studenții Universității din Oradea să fie cât mai bine pregătiți pentru viitor, iar colaborarea cu mediul economic este cheia succesului”, declară Delia Pop, manager proiect.
„Ne dorim să creăm o punte reală între mediul academic și industrie. Studenții vor avea acces la competențe actuale, cerute pe piața muncii, și vor putea experimenta direct provocările și oportunitățile din domeniile inginerești. Investim în viitorul lor și le oferim instrumentele necesare pentru a deveni inovatori și profesioniști de succes”, spune Andrea Pop, manager Transilvania IT Cluster Oradea.
Proiectul se adresează studenților din domeniile inginerești ai Universității din Oradea, în special celor de la: Facultatea de Inginerie Managerială și Tehnologică, Facultatea de Inginerie Electrică și Tehnologia Informației și Facultatea de Protecția Mediului.