Academy+Plus: Școala gratuită de programare și-a deschis porțile în București

Inaugurată în parteneriat cu mediul privat, Academy+Plus, şcoala gratuită de programare, unică în ecosistemul industriei IT din România, vizează formarea, în următoarele 6-9 luni, a 140 de specialişti IT, în cadrul unui proces educaţional bazat pe practică şi lucru în echipă.

“Odată cu lansarea școlii de programare Academy+Plus, am adus în România unul dintre cele mai ambițioase proiecte de formare profesională din lume. Pornind de la o programă adaptată momentului, am mizat pe o metodă de învățare alternativă, ce sprijină creșterea calității specialiștilor în IT. În acest domeniu, România are un deficit de peste 50.000 de specialişti. Prin implicarea companiilor direct în procesul de formare al profesioniştilor în IT, avem oportunitatea de a reduce acest deficit şi de a forma viitorii specialişti în acord cu cerinţele pieţei. În acest fel, sprijinim industria IT din România, iar absolvenţii Academy+Plus au cele mai mari şanse să găsească rapid job-uri în industria IT”, spune Daniela Buşcan, Program Director în cadrul Academy+Plus.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Printre primii parteneri ai Academy+Plus se numără Société Générale European Business Services, BNP Paribas Personal Finance Central Europe Technologies şi Orange. “În cele 6-9 luni cât durează programul, în medie, companiile ne susţin cu mentori care se implică alături de noi pentru a-i ajuta pe cursanţi să fie formaţi în acord cu cerințele pieţei. Spre exemplu, rolul principal al mentorilor este să-i ajute pe aceştia să avanseze cât mai repede şi cât mai corect. Un alt rol este acela de a le prezenta valorile companiilor din care provin, metodologia de lucru sau tipul proiectelor”, afirmă Daniela Buşcan.

Pe lângă programul de formare a cursanților, Academy+Plus oferă şi training-uri corporate, destinate angajaţilor care stăpânesc deja o tehnologie, dar care îşi propun să înveţe una nouă. Academy+Plus pune la dispoziția angajaților tehnologii și framework-uri precum PHP/ Symfony, Python/ Django, Ruby/ Rails, iOS/ Swift, Android/ Javascript. Acest format de training, nou pentru piața din România, presupune boot camp-uri intensive, cu o durată de 14 zile, în care este învățată o tehnologie prin intermediul unui proiect practic.

Academy+Plus face parte din rețeaua internațională a École 42 din Paris, unul dintre cele mai îndrăznețe proiecte de formare profesională din lume, cu centre în Paris, Kiev, Chișinău, Johannesburg și Fremont, Silicon Valley. În 2014, a deschis la Cluj-Napoca o şcoală de programare gratuită, iar România a fost prima ţară din reţea, care a crezut în metoda revoluționară a școlii din Paris. Dintre 198 de cursanţi formaţi la Cluj, între 2014 și 2016, 110 au fost absorbiţi de piaţă şi angajaţi de companii cu profil IT, fie din zona de servicii, fie din zona de produs. Majoritatea cursanţilor din program au vârste cuprinse între 16 şi 35 de ani. Cei mai mulţi sunt proaspăt absolvenţi de BAC şi studenţi care vor să îşi crească nivelul de cunoştinţe în zona practică.

Asociaţia Academy+Plus a fost înfiinţată în 2014 în parteneriat cu École 42. Cursanţii din România au acces la aceleaşi resurse şi metode de formare la care au acces şi cursanţii din afara ţării. Misiunea sa este să formeze specialiști IT și să ofere oportunitatea unei şcolarizări de elită şi categoriilor dezavantajate din România. Academy+Plus își propune și să creeze o comunitate de specialiști pasionați de infomatică.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share