Accesa atinge pragul de 1.000 de angajați, în anul în care își sărbătorește “majoratul”

După 18 ani de activitate, una dintre cele mai importante companii de tehnologie din Europa a ajuns la o echipă de 1.000 de oameni care activează în birourile sale din România și alte țări din Europa.

Echipa Accesa acoperă atât un nivel tehnic (dezvoltare software, asigurare a calității, design UX/ UI), cât și competențe de coordonare (management de produs/ proiect, coaching agile, analiză de business). În ultimii cinci ani, și-a dublat numărul de angajați, a menținut o creștere medie anuală netă a efectivului de 17 la sută și intenționează să continue recrutarea la nivel național, pentru o varietate de roluri tehnice și non-tehnice.

Cultura companiei, unul dintre punctele forte în recrutare

Potrivit conducerii companiei, prin structura organizatorică mai plată decât cea a concurenților de această dimensiune, Accesa permite un grad ridicat de autonomie echipelor sale, o capacitate sporită de luare a deciziilor și soluții mai bune și mai adaptate pentru partenerii săi.

“Ne concentrăm pe construirea încrederii în toate colaborările noastre și cultivăm o cultură ce pune oamenii pe primul loc, pentru a asigura succesul colegilor noștri, evoluția afacerilor clienților și soluții eficiente pentru clientul final. În activitatea dedicată clienților noștri utilizăm mai degrabă o abordare axată pe consultanță.

Asta asigură un grad mai mare de satisfacție profesională pentru oamenii noștri și rezultate mai bune pentru clienți. De la echipe de proiect autonome, dezvoltarea carierei și comunități tehnice, un mediu de lucru hibrid, până la programul de beneficii holistice, ne străduim să cultivăm un mediu în care oamenii își pot personaliza călătoria profesională într-un mod care să le permită să se dezvolte și să aibă un impact real prin munca lor”, declară Cristina Puiu, Chief People Officer, Accesa.

Accesa a fost una dintre primele companii din Cluj, care au implementat un mediu de lucru personalizat, adaptat nevoilor echipelor sale. Odată cu lansarea programului său de beneficii holistice, Equilibrium, ce integrează patru piloni esențiali – social, fizic, emoțional și fuziunea dintre viața profesională și viața profesională -, a introdus mai multe zile de lucru de acasă pentru a permite o mai mare flexibilitate, încă de la începutul lui 2016.

În 2021, programul a fost revizuit, iar printre actualizări se numără susținerea accentuată a autodezvoltării, tradusă printr-o creștere de 260 la sută a numărului sesiunilor de coaching și terapie, modernizarea pachetului de asigurări de sănătate, creșterea numărului de oportunități destinate socializării la distanță, care a inclus și sesiuni cu speakeri invitați și experți în domeniu, creșterea și diversificarea cursurilor zilnice de sport, facilitate de un trainer personal intern și introducerea de consiliere nutrițională.

Introducerea sistemului work-from-home nelimitat, în 2019, a reprezentat un atu pentru companie și în perioada de distanțare socială din 2020, întrucât echipa a reușit să se adapteze rapid și eficient. În 2021, Accesa a adoptat un model de lucru hibrid, în care oamenii puteau alege să lucreze de acasă, de la birou sau hibrid. În 2022, Accesa și compania-soră, RaRo, au introdus și un program de lucru din străinătate. Astfel, Accesa și-a mărit semnificativ amprenta națională și a integrat colegi din București, Sibiu, Brașov, Timișoara, pe lângă cei din locațiile existente, Cluj-Napoca, Oradea și München.

“Lucrăm cu companii globale, din retail, bunuri de larg consum, producție, servicii financiare și automotive. Utilizăm cele mai noi tehnologii și o combinație între cele tradiționale și mainstream. Ne dezvoltăm constant competențele tehnice și cunoștințele din industrie, oferim consultanță, dezvoltăm soluții și oferim suport continuu, aspecte ce au rolul de a accelera evoluția business-urilor clienților noștri. Cele 12 arii de competență tehnice au devenit, în 2021, o parte strategică a structurii noastre organizaționale, și continuă să ne consolideze comunitatea tehnică, stimulând inovarea, învățarea continuă și optimizarea celor mai bune practici, care ne permit să oferim constant valoare clienților și partenerilor noștri”, spune Gabriel Sobolu, Chief Technology Officer, Accesa.

Accesa și RaRo continuă să faca investitii semnificative în cursuri tehnice și non-tehnice. În 2021, au organizat peste 15.000 de ore în cursuri de formare, în 13 programe diferite, și a avut o creștere cu 140 la sută a numărului de zile petrecute în Community Days.

DESPRE ACCESA

Parte a Grupului Ratiodata, are sediul în Cluj-Napoca și birouri în Oradea și München. Lucrează cu branduri mari din retail, bunuri de larg consum, servicii financiare, producție și automobile, pe care le ajută să adopte flexibilitatea, adaptabilitatea și evoluția în călătoria lor digitală, printr-un servicii IT personalizate și tehnologii mainstream, de nișă și tradiționale.

A livrat proiecte pentru peste 65 de organizații din Europa, de la cele cu acoperire globală, până la startup-uri medii și disruptive, și a înregistrat o evoluție constantă a business-ului, respectiv o creștere de 17,5 la sută a veniturilor, anul trecut.

RaRo oferă soluții complexe de evoluție digitală pentru industrii cu un nivel ridicat de reglementare, cum ar fi cea a asigurărilor sau industria bancară, iar împreună cele două companii acoperă întregul parcurs de evoluție digitală a clienților, de la hardware la software și managed services solutions.

Articole din aceeași categorie
Total
29
Share