Ingrid Vârlan, românca admisă la Academia Militară West Point din SUA

Foto: Nicolae Milea

Eleva plutonier adjutant Ingrid Vârlan, de la Colegiul Național Militar “Dimitrie Cantemir” din Breaza, a fost admisă la Academia Militară West Point, cea mai prestigioasă academie militară din SUA și una dintre cele mai importante în lume, cu o tradiție de peste 200 de ani.

După un proces de admitere extrem de competitiv și bazat pe un număr de criterii foarte selective, Ingrid a ocupat singurul loc alocat pentru România, în acest an, pentru West Point.

“West Point a reprezentat pentru mine, încă de la începuturile experienței mele de elev militar, un vis frumos, parte a unui gând măreț ce începea să se contureze. Clasa a IX-a, începuturi și un gând, clasele a X-a și a XI-a, pandemie și așteptări, clasa a XII-a – doar extrem de multă muncă și 12 teste/ etape înainte de primirea acceptului final. Scrisoarea din partea USMA a venit vineri și lucrurile sunt fierbinți – atât de fierbinți încât nici nu știu cum să mă bucur. E un paradox să lupți atât pentru un obiectiv, să sacrifici totul pentru a-l obține, să ai mâinile sângerânde după antrenamente și creierul aburind după sute de teste de engleză și matematică, iar mai apoi, după un plâns, un râs și multe îmbrățișări, să te gândești deja la următorul pas”, spune Ingrid Vârlan.

Potrivit colegiului din Breaza, Ingrid este unul dintre cei mai buni elevi ai școlii, “ca urmare a unei combinații perfecte între muncă, seriozitate și consecvența cu care și-a urmat visul, a faptului că a performat la cel mai înalt nivel atât la învățătură, cât și în numeroasele activități în care s-a implicat”.

Articole din aceeași categorie
Total
3
Share