Aforti Finance România IFN are un nou director general

Aforti Group, grupul financiar polonez prezent în România din octombrie 2017, l-a numit pe Ionuț Badiu în funcția de director general al Aforti Finance România IFN, o instituție financiară nebancară, specializată în acordarea de credite pentru IMM-uri.

Ionuț Badiu are o experiență de peste 12 ani în instituții financiare locale și internaționale, acumulată în diferite roluri manageriale, în țară și în străinătate. Numirea sa vine ca o continuare a strategiei Aforti Capital Group de a extinde și dezvolta un grup financiar puternic în România.

Experiența lui Ionuț Badiu include activitatea în patru instituții financiare nebancare, diverse departamente organizaționale și locații. Și-a început cariera la Provident Financial România, în 2007, în Brașov. Între 2007 și 2014, a ocupat diverse roluri, iar apoi a preluat poziția de director de vânzări Divizie, responsabil pentru o echipă de peste 1.400 de membri în 15 județe. În 2014, și-a continuat cariera la International Personal Finance din Madrid, unde a ocupat, un an, manager Dezvoltare a Afacerii și apoi, în aceeași organizație – manager de vânzări în Leeds, Marea Britanie.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

În 2016, s-a întors la București, unde a devenit director general al TWINO, timp de un an, și a fost apoi numit director general la Zaplo IFN, parte a grupului 4Finance Capital Group, unul dintre cele mai mari grupuri digitale de creditare pentru consumatori din Europa. Ionuț Badiu s-a alăturat echipei Aforti Finance IFN, care numără șapte profesioniști, în iunie 2019, pentru o perioadă nedeterminată.

Aforti Finance a fost înființată în aprilie 2018. A intrat în registrul instituțiilor financiare nebancare al BNR în octombrie 2018 și a acordat primul împrumut în iunie 2019. Serviciile de împrumut oferite se adresează IMM-urilor. Potrivit companiei, principalul său atu este faptul că nu solicită garanție pentru a oferi un împrumut și faptul că serviciile furnizate sunt extrem de digitalizate. Firmele care au nevoie de capital pot începe procesul de solicitare a împrumutului prin completarea detaliilor companiei lor pe site-ul Aforti Finance. Aforti Finance se angajează să ofere răspuns, dacă poate acorda un împrumut, într-o oră de la primirea solicitării. Decizia se bazează pe criterii financiare și pe o analiză a modelului de afaceri.

În primul an de mandat, Ionuț Badiu își propune să demareze activitatea Aforti Finance și să atingă, până la sfârșitul anului, o cotă lunară de minimum 500.000 de lei, acordată în împrumuturi IMM-urilor locale. Din punct de vedere strategic, focusul va fi pe afacerile ce își desfășoară activitatea în București și zonele limitrofe, și dezvoltarea unei echipei de vânzări regionale, pentru a construi prezența în întreaga țară.

Articolul anterior

Sfaturi de la "mamprenoare": Cum poți găsi echilibrul între muncă și familie?

Articolul următor

Policolor a finalizat construcția noii fabrici de lacuri și vopsele din București

Articole din aceeași categorie
Total
3
Share