Policolor a finalizat construcția noii fabrici de lacuri și vopsele din București

Unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa locală de lacuri şi vopsele a finalizat construcția noii fabrici din București, după o investiție de șapte milioane de euro, ce include și valoarea terenului.

Localizată într-un complex cu o suprafață de 2,5 hectare, alături de un depozit modern, fabrica de ultimă generație va produce vopsele, tencuieli, emailuri, lacuri și produse conexe acestora (grunduri, amorse etc.). Noul complex în care sunt poziționate fabrica și noul depozit de 5.000 mp va avea logistica și distribuția internalizate, și are ca obiectiv creșterea calității și cantității de produse Policolor, și optimizarea și eficientizarea livrării lor către clienți.

Construcția a fost finalizată la mijlocul lunii iunie. În perioada imediat următoare, noile unități de producție vor trece prin fazele de amplasare și testare, și vor începe să funcționeze în vara acestui an. 

Capacitate îmbunătățită de distribuție

Fabrica a beneficiat de investiții în cele mai recente tehnologii, plus un număr de elemente transferate de la unitatea din Theodor Pallady, care au fost complet renovate, alături de facilități pentru Controlul și Asigurarea Calității, și Cercetare-Dezvoltare, nou construite. Depozitul a fost dotat cu echipamente noi de stocare și gestiune și va beneficia și de un WMS (warehouse management system) modern. WMS va permite înregistrarea exactă a stocurilor și alegerea lor rapidă și corectă pentru clienți.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

“Pentru echipamentele și sistemele nou implementate, alături de construcția efectivă a noii facilități de producție, am investit 4,3 milioane de euro. Noul depozit va deveni o parte esențială a capacității noastre îmbunătățite de distribuție pentru întreaga țară și în special pentru București și sudul României”, declară David Jordan, CEO Policolor Orgachim.

Vânzări mai mari în 2019

Grupul Policolor a generat venituri operaționale consolidate de 64,2 milioane de euro, în 2018.  Pentru 2019, Grupul Policolor estimează vânzări în valoare de 69,8 milioane de euro, în creștere cu 8,7 la sută față de anul precedent, iar EBITDA este bugetat la 3,9 milioane de euro, tot în creștere față de 2018. 

Policolor, producător de lacuri şi vopsele cu o experiență de peste 50 de ani în România, oferă soluţii şi produse pentru decorarea şi finisarea casei – sub brandurile SPOR, DEKO Professional, CasaBella, Vinarom, sisteme complete pentru refinisarea autovehiculelor – sub brandurile Klar Professional, Klar Ultra, Emaur și Silverpol -, prin Policolor Automotive, și produse destinate acoperirilor industriale cu arie largă de aplicabilitate, aflate în Policolor Industrial Coatings.

Produsele Policolor sunt prezente în peste 3.000 de magazine de retail tradiţional, în marile reţele de bricolaj și în peste 1.000 de service-uri auto din țară. Compania dispune de o reţea de opt magazine proprii. Grupul Policolor-Orgachim operează două mari unităţi de producţie, Policolor România şi Orgachim Bulgaria, şi este lider regional în domeniul tehnologiei vopselelor şi lacurilor în zona sud-est europeană. 

Articolul anterior

Aforti Finance România IFN are un nou director general

Articolul următor

Biblioteca Naţională a României are un nou manager

Articole din aceeași categorie
Total
97
Share