Airbus Helicopters livrează statului român primele elicoptere H135 de generaţie nouă

Compania Airbus Helicopters România a livrat primele trei dintre cele şase elicoptere de tip H135 Inspectoratului General de Aviaţie. Următoarele trei livrări sunt programate până la mijlocul anului.

În septembrie 2018, a fost lansată o licitaţie internaţională pentru furnizarea de elicoptere uşoare multirol statului român, la care Airbus Helicopters a participat cu varianta H135. Ca urmare a câştigării acestei licitaţii, în iulie 2019 a fost încheiat un acord-cadru, pe o perioadă de patru ani, care prevede cumpărarea a până la zece elicoptere H135 şi servicii de suport asociate operaţiunilor medicale aeriene şi misiunilor de căutare şi salvare (SAR) în ţară.

Până în acest moment, după semnarea a trei contracte subsecvente, comanda totală se ridică la şase elicoptere de tip H135, ce vor fi folosite pentru misiuni de evacuare medicală (MEDEVAC), căutare şi salvare în condiţii dificile, în special la munte (SAR), şi intervenţii aeriene pentru cazuri medicale critice. La încheierea livrărilor sub acest contract-cadru, clientul va avea un pachet complex şi complet, care îi va permite operarea în întregime a acestor elicoptere (logistică, piese de schimb, utilaje, echipamente medicale, personal calificat şi şcolarizat), informează Agerpres.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

“Astăzi, în special, recunoaştem eforturile tuturor celor implicaţi în operaţiunile medicale de urgenţă şi ne mândrim că suntem parte a unui ţel mai înalt, acela de a salva vieţi omeneşti. H135 este unul dintre cele mai de succes elicoptere uşoare bimotor produse de Airbus, perfect capabil să răspundă nevoilor clientului român în misiunile de tip MEDEVAC şi SAR. Avem încredere în produsul nostru şi rămânem fideli promisiunii pe care o facem fiecărui client – să livrăm on time, on quality, on cost”, declară Georges Durdilly, directorul general Airbus Helicopters Romania.

Airbus Helicopters a livrat peste 1.400 de elicoptere H135 clienţilor din întreaga lume și a înregistrat peste 400.000 de ore de zbor anual. Domeniul operaţional al H135 include misiuni ale forţelor de ordine, servicii medicale aeriene, transport aerian privat şi de business, întreţinerea parcurilor eoliene industriale şi instruire militară.

Proiectul H135 din România a început în 2001. De atunci, Airbus Helicopters Romania a vândut elicoptere şi a oferit servicii de întreţinere, reparaţii şi modernizare către Ministerul de Interne, pentru acest model de aeronavă, care desfăşoară acum două tipuri de misiuni: poliţie şi servicii medicale de urgenţă – EMS.

Airbus este prezentă în România cu toate cele trei divizii: Airbus Helicopters România şi Premium Aerotec, în Braşov, şi Airbus Defense and Space, în Bucureşti. Airbus este un lider european în domeniul apărării şi securităţii şi una dintre cele mai importante companii spaţiale din lume. În domeniul elicopterelor, Airbus oferă cele mai eficiente soluţii civile şi militare.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share