Amazon vrea să angajeze 55.000 de oameni la nivel global, în lunile următoare

Grupul Amazon.com, cel mai mare retailer online din lume, intenţionează să angajeze 55.000 de persoane la nivel mondial, în lunile următoare, a anunțat directorul general Andy Jassy, transmite Reuters.

Cele 55.000 de persoane, care ar urma să fie angajate de Amazon în domeniile corporate şi tehnologie, reprezintă mai mult de o treime din efectivele de angajaţi ale Google şi aproape întreaga forţă de muncă a Facebook.

În primul său interviu de la numirea la conducerea Amazon, în iulie, Andy Jassy a spus că grupul are nevoie de un personal mai numeros pentru a ţine pasul cu creşterea cererii în domeniile retail, cloud şi publicitate, printre alte afaceri. În plus, noul proiect al Amazon, ce vizează lansarea de sateliţi în orbită, pentru a extinde accesul la Internet în bandă largă, denumit Project Kuiper, va avea nevoie şi el de foarte mulţi noi angajaţi, notează Agerpres.

În condiţiile în care târgul de locuri de muncă organizat în fiecare an de Amazon este programat să înceapă în 15 septembrie, Andy Jassy speră că acum este un moment bun pentru a face recrutări. “Sunt multe joburi care au dispărut sau au fost afectate de pandemie şi sunt mulţi oameni care se gândesc la alte joburi”, a spus Jassy, care a citat un studiu realizat de PwC, potrivit căruia 65 la sută dintre lucrători vor un nou loc de muncă.

Cele 55.000 de persoane, care ar urma să fie angajate de Amazon în domeniile corporate şi tehnologie, reprezintă o majorare cu 20 la sută a personalului Amazon în domeniile corporate şi tehnologie, care numără 275.000 de angajaţi la nivel global.

Amazon este una dintre puţinele companii care nu au fost afectate de coronacriză. Oamenii au apelat la serviciile Amazon pentru diverse cumpărături, ceea ce a ajutat compania să înregistreze profituri şi venituri-record. Deja al doilea cel mai mare angajator privat din SUA, Amazon a angajat peste 500.000 de oameni în 2020, în principal în depozite şi pentru operaţiunile de livrări.

Articolul anterior

Webhelp Romania are un nou CEO

Articolul următor

Candidații din categoria 45+, tot mai activi în căutarea unui job. Cei mai mulți caută un loc de muncă în finanțe/ contabilitate, vânzări și HR

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share