Candidații din categoria 45+, tot mai activi în căutarea unui job. Cei mai mulți caută un loc de muncă în finanțe/ contabilitate, vânzări și HR

În august, persoanele trecute de 45 ani au devenit mai active în căutarea de joburi și au înregistrat 40 la sută din volumul total de candidaturi din această lună, în creștere cu zece la sută față de luna anterioară, arată datele platformei de recrutare BestJobs.

Jumătate dintre aceste candidaturi au fost depuse de segmentul de vârstă 45-54 ani, urmat de cel de 55-64 ani (13 la sută) și +65 ani (șapte la sută). Această categorie de candidați se îndreaptă mai ales către domeniile financiar/ contabilitate (opt la sută dintre candidaturi), vânzări (7,5 la sută) și resurse umane (șapte la sută).

“Candidații din segmentul 45+ au multă experiență și au acumulat multe abilități utile pe piața muncii. În ciuda acestor lucruri, întâmpină uneori dificultăți, fiindcă noile cerințe din partea companiilor nu mai includ setul de abilități pe care îl au cei din categoria aceasta și îi forțează la compromisuri în ceea ce privește domeniul sau salariul, sau îi obligă să își dezvolte noi abilități. Activitatea crescută pe platformă indică, printre altele, faptul că își lărgesc aria de căutare, candidează pentru mai multe joburi decât înainte și au devenit o categorie mai vizibilă și pentru angajatori”, spune Ana Vișian, Marketing Manager BestJobs România.

Și în august, gradul de activitate pe platformă a candidaților a rămas ridicat, la nivel similar cu iulie. Zece la sută dintre cei care și-au depus CV-ul în laugust și-au arătat interesul pentru oportunitățile remote. În topul județelor cu cele mai multe candidaturi, București și Ilfov dețin locul fruntaș (214.680), urmate de Timiș (62.326), Cluj (41.196), Brașov (40.021) și Prahova (31.358).

Cei mai mulți dintre cei care au căutat joburi pe BestJobs s-au orientat către domeniile financiar (5.600 de căutări pentru posturi de contabil sau economist), inginerie (4.000 de căutări pentru posturi de inginer) și transporturi (2.800 de căutări pentru posturi de șofer). Candidații au efectuat căutări în număr mare și pentru joburi în marketing, logistică și IT.

Oferta de joburi disponibile acum răspunde fidel interesului candidaților, cu un volum total de 28.000 de oportunități. 14 la sută sunt în vânzări, 11 la sută în IT/ telecom, zece la sută în financiar, nouă la sută în domeniul tehnic și opt la sută în inginerie.

Cu o experiență de peste 20 ani în domeniu, BestJobs este una dintre cele mai importante platforme de recrutare online din România. În orice moment, aici sunt conectați la piața muncii peste 4,6 milioane de profesioniști și mii de freelanceri, agenți de recrutare, coachi, mentori, terapeuți, avocați și alte tipuri de specialiști, și sunt disponibile peste 25.000 de joburi.

Articolul anterior

Amazon vrea să angajeze 55.000 de oameni la nivel global, în lunile următoare

Articolul următor

Emerson împlinește 15 ani de prezență în Cluj: peste 2.900 de angajați și investiții de peste 160 milioane de dolari

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share