Banner

ANAF are mii de posturi vacante și vrea să angajeze tineri absolvenţi, fără examen

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) intenţionează să treacă la un proces de întinerire a instituţiei, în condiţiile în care se confruntă cu pensionări, înregistrează un număr important de posturi vacante, iar o treime din personal are mai mult de 51 de ani, a anunțat Mirela Călugăreanu, preşedintele ANAF.

“33 la sută din personalul actual al ANAF are peste 51 de ani. Anii care vin ne vor crea o problemă din acest punct de vedere. Anul acesta şi la anul ies la pensie 2.500 de oameni din 30.500, o pondere semnificativă”, a declarat Mirela Călugăreanu, la Realitatea TV, notează Mediafax.

Şefa ANAF spune că tinerii cărora le predă la ASE s-au declarat interesaţi de o carieră în sistemul public şi că instituţia va angaja tineri fără examen, iar aceştia vor fi instruiţi în interiorul sistemului. Procesul de selecţie va fi făcut în funcţie de mediile de la facultate şi notele de la anumite discipline.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Mirela Călugăreanu spune că în jur de 3.000 de posturi vacante ar putea fi transformate în posturi de debutant. Pe de altă parte, în 2020, instituţia va avea o mare parte din activitate informatizată, situaţie ce va permite o serie de transferuri interne.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share