Banner

Anamaria Lupan, de la Universitatea Babeș-Bolyai, premiată la Săptămâna mondială a Francofoniei științifice

Cadru didactic la Departamentul de Limbi Străine Specializate al Facultății de Litere de la Universitatea Babeș-Bolyai (UBB), Anamaria Lupan a primit Premiul Francofoniei pentru tineri cercetători, secțiunea “Științe umane și sociale”, acordat la a XI-a ediție a competiției internaționale organizate de AUF (Agence Universitaire de la Francophonie).

Premiul recunoaște și recompensează meritul cercetătorilor francofoni care s-au remarcat pe plan internațional și au o contribuție semnificativă la promovarea francofoniei. Inovația cercetării și calitatea parteneriatelor și a colaborărilor naționale și internaționale constituie criterii importante în selecția laureaților.

Prin acest premiu, Consiliul științific al Agenției Universitare a Francofoniei recunoaște, în egală măsură, valoarea cercetărilor întreprinse de dr. Anamaria Lupan în domeniul studiilor literare și angajamentul său de a susține dialogul francofon. Anamaria Lupan a fost doctorandă în cotutelă, sub îndrumarea prof. dr. Rodica Pop și a prof. dr. Rémy Poignault, a Școlii Doctorale de Studii Lingvistice și Literare de la UBB și a Școlii Doctorale de Litere, Limbi, Științe Umane și Sociale a Universității Clermont-Auverge (Franța). Studiile sale asupra eseurilor lui Marguerite Yourcenar, evenimentele naționale și internaționale la care participă și proiectele pe care le organizează la UBB au fost validate și apreciate prin obținerea acestei distincții.

Ceremonia de premiere a avut loc în 1 noiembrie, în Agora Parlamentului din Québec (Canada), în Săptămâna mondială a Francofoniei științifice.

Prietenii noștri de la Generix Group Romania ne susțin să descoperim, în fiecare zi, oameni care inspiră. Poți afla mai multe despre ei aici: https://bit.ly/3oWaG8b.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share