Narada, organizația care își propune să ofere soluții eficiente și rapide de modernizare a educației, va lansa, pe 12 iulie, o platformă de educație remedială, ce va fi pusă gratuit la dispoziția copiilor din România.
“Creierul” din spatele acestei platforme este Andrei Năstase, un tânăr de 33 de ani, care a activat in Narada ca voluntar, iar din martie 2020 este în echipa permanentă Narada. Prin platforma concepută de el, 100.000 copii vor fi sprijiniți ca, până la începutul noului an școlar, să recupereze materia pierdută în pandemie.
Deși acum este Head of Technology la Narada și are în “palmares” crearea a patru platforme de educație, Andrei este absolvent de Litere. Spirit curios, autodidact, fascinat de tehnologia modernă și soluțiile pe care le oferă, a îmbinat formația umanistă cu pasiunea pentru muzică, desen și experiențe antreprenoriale, pentru a deveni până la urmă programator, meserie pe care o practică de 11 ani.
Din punctul său de vedere, dragostea pentru artă reprezintă „o completare perfectă cu munca sa. “Muzica și desenul, instrumente ale imaginației, mi-au oferit niște repere extraordinare în a putea înțelege ce și cum trebuie să se întâmple în platformele și soluțiile digitale pe care le construiesc. Mi se pare extrem de important ca un programator să fie (ÎNCĂ) ancorat în tărâmul imaginației. Până și matematica are propria ei melodie, dacă poți avea puterea de a o asculta”, spune Andrei.
Motivația din spatele acestui uriaș efort de voluntariat este, după cum mărturisește Andrei Năstase, “dorința de a face bine, dar și nevoia de a participa la un bine comun”.