Angajații JYSK pregătesc mobilierul donat de companie pentru un centru ce va găzdui 30 de orfani din Ucraina

JYSK spune #SuntAici copiilor și tinerilor ucraineni care ajung în centrele organizate de Direcțiile Generale de Asistență și Protecție a Copilului – de la donații în produse pentru dotarea centrelor de primire a refugiaților, până la sprijin pentru intervențiile ce vor fi necesare pe termen mediu și lung, pentru copiii orfani ce vor rămâne aici, informează Fundația Hope and Homes for Children.

Astăzi, angajații JYSK din Iași au pregătit mobilierul donat pentru un centru care va găzdui 30 de orfani din Ucraina – de la paturi la saltele, perne și așternuturi, astfel încât copiii ce vor rămâne aici să aibă parte de puțină normalitate după lungul drum spre pace.

JYSK a donat perne, pături, prosoape și lenjerii de pat și pentru centrul maternal din Sighetu Marmației, care a fost transformat în centru pentru refugiați, și pentru spitalul din Ivano-Frankivsk, aflat la 180 km de granița cu România. Retailerul scandinav este în legătură permanentă cu Hope and Homes for Children, pentru a afla care sunt nevoile în fiecare moment și pentru a putea sprijini fundația în acțiunile de ajutare a copiilor și familiilor de refugiați.  

Pentru a-i ajuta pe oamenii din Ucraina, biroul JYSK din Danemarca lucrează alături de Ministerul danez de Externe și de Ambasada Ucrainei la Copenhaga, pentru a dona produse relevante oamenilor care au plecat din țară. Distribuția produselor este coordonată de UN Refugee Agency și Înaltul Comisariat al Națiunilor Unite pentru Refugiați (UNHCR).

În țările vecine cu Ucraina – România, Polonia, Slovacia, Ungaria -, echipele de Country Management lucrează pentru a realiza donații locale de produse relevante pentru organizații non-profit mari, care au cunoștințele și expertiza pentru a ajuta eficient un număr cât mai mare de refugiați. Echipe JYSK își ajută colegii care fug din calea conflictului și îi sprijină în găsirea unor opțiuni de cazare și locuri de muncă. 

JYSK a pus și bazele unui fond de sprijin, pentru ca orice angajat al companiei să poată dona, și care va fi folosit de echipa de management a JYSK Ucraina. JYSK a donat pentru acest fond o sumă inițială de un milion de coroane daneze. Banii vor fi folosiți pentru a-i ajuta pe colegii din Ucraina.  

Cum poți ajuta în calitate de client?

Clienții care vor să se implice la nivel individual pot sprijini financiar refugiații ucraineni printr-o donație către o organizație non-profit care are experiența necesară pentru a ajuta în această situație. Ei pot distribui platforma cu informații pentru refugiații aflați în România, realizată de Code for Romania. Aceasta conține informații despre procedura de azil, centrele de refugiați din România, intrarea în România și drepturile refugiaților. 

JYSK este unul dintre cei mai importanți retaileri de mobilă și decorațiuni interioare din Europa. Desfășoară operațiuni în 41 de țări, prin peste 2.400 de magazine, majoritatea în țări europene, și are aproape 20.000 de angajați. Grupul JYSK a deschis primul magazin în România în 2007. Acum există 44 de magazine în toată țara.

Articole din aceeași categorie
Total
1
Share