Tehnologia Schaeffler, pe pistele de curse: monopost construit la Brașov și cu componente Schaeffler

Compania Schaeffler din Brașov s-a implicat în construcția unui monopost, realizat de echipa de studenți BlueStreamline, care participă la competiții internaționale de Formula Student.

Formula Student este o competiție internațională de inginerie, în care echipele de studenți de la universitățile din lume concep, proiectează, construiesc și testează propriile mașini de curse și participă cu ele la curse, pe circuite internaționale.

Grupul Schaeffler susține acest program la nivel global. În România, s-a implicat prin sponsorizarea și colaborarea cu echipa de studenți de la Universitatea Transilvania din Brașov, BlueStreamline. În 2022, numeroase produse Schaeffler – rulmenți integraţi în motorul monopostului – au fost oferite de Schaeffler Romania echipei.

În 2021, echipa BlueStreamline s-a clasat în top 10 al competițiilor internaționale la care a participat și a câștigat bronzul în Croația. Pentru sezonul competițional din 2022, studenții își propun obiective și mai înalte. BlueStreamline va concura la Formula Student Croația, St Raus, Novi Marof, și Formula Student Spania, Circuit de Catalunya, Barcelona. Acestea sunt doar câteva dintre locațiile în care monopostul studenților brașoveni își va face apariția.

“Echipa BlueStreamline a devenit, pe parcursul a zece ani, un mediu de formare profesională de înalt nivel, și a oferit un context aplicativ unde studenții își perfecționează și își validează competențele dobândite la nivel curricular. Pe parcursul evoluției noastre, Schaeffler Romania ne-a stat alături în nenumărate ocazii și parteneriatul pe care îl avem pentru acest sezon ne face să fim încrezători că parcursul nostru va crește exponențial cu fiecare pas pe care îl facem”, declară conferențiar dr. ing. Mihai Comşiţ, coordonator echipă.

Implicată și cu o prezență constantă în mediul universitar, Schaeffler a dezvoltat un portofoliu complex de programe educaționale dedicate studenților Universității Transilvania, pentru a oferi tinerilor experiențe practice valoroase, exemple de bună practică și un sprijin real încă din timpul perioadei de studiu.

“Una dintre experiențele marcante de la începutul carierei mele a fost participarea în studenție în echipa BlueStreamline. Am avut o oportunitate să învăț lucruri utile despre lumea tehnicii, care mi-au deschis perspectivele spre o carieră într-o companie tehnică globală. Mă bucur că o companie ca Schaeffler România susține și face posibilă experiența Formula Student, la Brașov, și oferă șanse de dezvoltare noilor generații. Ca exemplu, eu am valorificat această oportunitate și am construit deja de opt ani o carieră de succes alături de Schaeffler”, spune Laura Costache, șef Birou Proiectare Mecanică Schaeffler Romania.  

Schaeffler produce componente și sisteme de înaltă precizie pentru aplicații ale sistemului de propulsie și șasiu, precum și soluții de rulare și rulmenți, pentru un număr mare de aplicații industriale. Cu circa 83.000 de angajați, este una dintre cele mai mari companii de familie din lume. Cu peste 1.800 de cereri de brevet în 2021, este a treia cea mai inovatoare companie din Germania, conform DPMA (Oficiul German de Brevete și Mărci).

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share